misafir yazarlik nedir

Kişisel Blog – Misafir Yazarlık

Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır? adlı yazımda Misafir Yazarlığın blog tanıtımı açısından ne kadar önemli olduğunu anlatmıştım. Birçok başarılı blog yazarı da bloglarına misafir yazar kabul ediyor. Ayrıca konuk yazarlığı teşvik eden makaleler de yazıyor.

Her ne kadar kendi bloglarında veya başka bloglarda misafir yazı yayınlamaya soğuk baksalar da ben misafir yazarlığa karşı değilim ve kişisel blogum musaozsari.com‘da misafir yazılar paylaşıyorum. Ayrıca bazı bloglarda yayınlamak üzere misafir yazılar da hazırladım. İlerleyen günlerde paylaşacağım.

Musaozsari.com’da misafir yazı yayınlamak size ne kazandırır?

  • Blog Tanıtımı

Misafir yazarlığın en önemli faydalarından birisidir. Misafir yazılarınızla 2,5 yıldır yazmakta olduğum kişisel blogumda blogunuzu tanıtma fırsatı yakalamış olursunuz. Ayrıca blogunuzu tanıtmakla kalmaz; kendi üslubunuz ve tarzınızla makale yazdığınız için kendinizi de tanıtmış olursunuz.

  • Ziyaretçi ve Takipçi Kazanımı

Aylık tekil ziyaret sayısı 80.000‘lere ulaşan blogum büyük bir ziyaretçi ve takipçi kitlesine sahip. Misafir yazılarınızla blogumun sadık takipçilerinden ziyaret elde edersiniz. Ayrıca kaliteli, faydalı ve doyurucu bir makale gönderirseniz takipçilerimin sizin blogunuzu da takip etme ihtimali çok yüksek. Sonuç olarak hem blogunuza ziyaret gelecek hem de yeni takipçiler kazanacaksınız.

  • Dostluk ve Destek

Misafir yazarlığın manevi bir faydası da var. Misafir yazı gönderen blog yazarı arkadaşlarımla sıkı bir dostluk kurmaya başladık. Sizinle de samimi ilişkiler içerisinde olacağıma eminim. Ayrıca konuk ettiğim yazarlar ile birbirimize destek verdiğimiz için blog hayatımız bir nebze de olsa kolaylaşıyor. Ayrıca reklama açısından da sosyal medya üzerinden birbirimize destek olabiliyoruz.

  • Backlink Kazanımı

Kişisel blogumun idexlenmesi gerçekten çok iyi. Bazı yazılarım, arama motorlarında büyük ve eski blog ya da sitelerden daha iyi index alıyor. Örnek vermem gerekirse ”Blog Tanıtımı” kelimesinde 2. sıradayım. Blogumun değerleri gayet iyi olduğundan misafir yazınızda bıraktığınız link ile değerli bir backlink kazanmış olursunuz.

Misafir yazarlığın konuk yazara ve konuk kabul eden yazara kazandırdıkları hakkında tavsiye ettiğim makaleyi okuyabilirsiniz.

Tavsiye makale: http://www.blogumutanit.com/2015/10/misafir-yazarlik-ile-blogumu-nasil-tanitabilirim.html

misafir yazarlik faydalari

Misafir yazı göndermek için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

  • Özgünlük

Musaozsari.com‘a göndereceğiniz misafir yazılarınız özgün olmalı. Kendi blogunuzda yayınladığınız, başka bloga gönderdiğiniz veya kopyala-yapıştır yöntemi ile elde ettiğiniz makaleleriniz asla kabul edilmez. Diyeceksiniz ki kopya içerik gönderen olur mu hiç? Maalesef oluyor. Blog Hocam böyle bir durumla karşılaşmış hatta bu yüzden Adsense reklamları ceza olarak bir süre kaldırılmıştı.

  • Makale uzunluğu

Misafir yazınızın uzunluğu en az 300 kelime olmalı. Daha az uzunlukta olan makaleleriniz kabul edilmeyecektir. Zaten daha kısa bir yazı ile yazmak istediğiniz konuya açıklık getiremezsiniz.

  • Faydalı içerik

Göndereceğiniz makale okuyuculara fayda sağlamalı. Hangi konu üzerine yazarsanız yazın içeriğiniz faydalı bilgiler içermeli. Ayrıca makaleniz hakkında doyurucu bilgiler vermelisiniz. Faydasız veya yetersiz makaleleriniz kabul edilmez.

  • Noktalama ve imla

Kendi blogunuzda nasıl noktalama ve imla kurallarına dikkat ediyorsanız misafir yazınızda da dikkat etmelisiniz. Makaleniz ne kadar özgün ve faydalı olsa da yazım yanlışları okuyucuları rahatsız eder. Yazım kurallarına uymamış makaleler düzeltilmesi için tekrar gönderilir.

  • Görsel/Video

Makalenizin içerisinden en az bir görsel bulunmalı. Ekleyeceğiniz görsel içeriğiniz ile alakalı jpg, png, gif formatında 640-400 veya 600-300 boyutlarında bir fotoğraf ya da resim olabilir. Size ait olmayan ya da telif hakkı içerebilecek görseller kullanamazsınız; görselin kaynağını belirttiğiniz sürece sıkıntı olmaz. Ücretsiz görsel indirebileceğiniz siteleri kullanabilirsiniz.  Gerekli görürseniz makalenize bir video da ekleyebilirsiniz.

  • Link ekleme

Makalenizin içerisinde blogunuza konuyla alakalı en fazla 1 link kullanabilirsiniz. Makalenin en sonunda da yazar kısmında blogunuzun linkini ekleyebilirsiniz.

  • Yazar hakkında

Makalenizin sonunda 30-40 kelimelik bir ”yazar hakkında” bölümü oluşturmalısınız. Bu bölümde kısaca kendinizden ve blogunuzdan bahsedebilirsiniz.

Musaozsari.com’da hangi konular üzerine misafir yazı gönderebilirsiniz?

Kişisel blogumda ağırlıklı olarak ”Blog Yazarlığı”, ”Edebiyat”, ”Sinema” ve ”Güncel Konular” üzerine yazıyorum. Çok fazla konu dışına çıkmasam da farklı konulardaki faydalı içeriklerinizi kabul ederim. Gönderebileceğiniz konuları sıralarsak;

  • Blog yazarlığı
  • Kitap yorumlarınız
  • Film ve dizi yorumlarınız
  • Edebiyat konulu denemeleriniz
  • Sinema konulu denemeleriniz
  • Sosyal medya
  • Güncel konular
  • Farklı konularda yazmak isterseniz de irtibata geçin lütfen.

Hangi konular yazamazsınız?

  • Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımcılığı, siyaset, bah*s, kum*r, c*nsellik içeren makaleleriniz katiyen kabul edilmez.

Örnek misafir yazılar

Türk Sinemasında Son 3 Yılda Yapılmış En İyi 3 Film

Beslenme ve Sporda Standart Uygulamalardan Uzak Duralım

Hayvan Çiftliği Kitap Yorumu

Misafir(konuk) yazarlık her iki taraf için de faydalı bir uygulamadır. Eğer siz de musaozsari.com‘a konuk yazar olmak isterseniz İLETİŞİM‘e geçebilirsiniz. Misafir yazılarınız Misafir Yazılar bölümünde yayınlanacaktır. Hepinize iyi bloglamalar:) Kişisel bloglar hakkında yazdığım makalemi de okuyabilirsiniz.

Tavsiye Yazı: Kişisel Blogların Özellikleri