Ölümcül Makineler (Mortal Engines), 2018 bilim kurgu filmleri içinden merakla beklediğim filmlerdendi. Sinemada izleme şansı bulamasam da evde filmi izleyip yorumlarımı paylaşmak istedim.

Vizyon Tarihi: 6 Aralık 2018

Yapımı: ABD, Yeni Zellanda
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera
Süre: 2 saat 8 dk.
Yönetmen: Christian Rivers
Oyuncular: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving, Stephan Lang,
Senaryo: Peter Jackson, Philippa Boyens, Fran Walsh
Yapımcı: Peter Jackson, Philippa Boyens, Fran Walsh
Imdb Puanı: 6,2

ölümcül makineler filmi
ölümcül makineler filmi

Ölümcül Makineler Filmi Konusu

Dünyanın büyük savaşlar sonucunda yaşanmaz hale gelmesiyle, yeni bir yaşam tarzı ortaya çıkmıştır. Makinelerin üzerinde hareket eden büyük şehirler, küçük şehirleri ezerek hem oranın insan gücünden hem de kaynaklarından faydalanmaktadır. En büyük şehir olan Londra’da yaşayan Londra’nın alt sınıfından olan Tom Natsworthy (Robert Sheehan), bir gün kaçak olarak yaşamakta olan Hester Shaw (Hera Hilmar) ile karşılaşır ve hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalır. Bu ikilinin birleşmesi dünyanın kaderini de değiştirecektir.

Mortal Engines Filmi

Ölümcül Makineler Film Yorumu

Bu tarz, hayal gücünü zorlayan filmleri çok severim. O yüzden Ölümcül Makineleri izlemeden önce büyük bir beklenti içine girdim. Maalesef film çok da beklentilerimi karşılamadı.Çok basit düşmüş bir senaryosu var. Böyle güzel bir konusu olan film bu senaryo ile çekilmemeliydi. Adına yakışır bir şekilde onlarca yürüyen şehrin savaşına şahit olmamız gerekirken çok az yürüyen şehir görüyoruz filmde. Londra şehri, diğer küçük şehirleri ezerek büyümüş ama biz bunu göremiyoruz filmde. Keşke bu hale gelene kadar ki savaşları da gösterilseydi.

2018 bilim kurgu filmleri

Diğer bir husus ise, karakterlerin hayatlarına çok az değinilmesi. Sağdan soldan birden kahramanlar fırlıyor; kimdir, necidir bilmiyoruz ya da hakkında çok az biliyoruz. O yüzden karakterlere tam olarak bağlanıp sevemiyor insan.

Her şeye rağmen bilim kurgu filmlerini sevenler filmi izlesinler. Daha fazla olumsuz eleştiri de bulunsam da izlenebilecek filmlerden…

Tahminimce Ölümcül Makineler filminin ikinci bölümü çıkacak. Umarım ikinci filmde daha bol savaşlı bir film izleriz. Film hakkında kısaca yorumlarımı yazdım. Siz de aşağıya yorumlarınızı bırakabilirsiniz.