2018 Filmleri

Vizyon Tarihi: 16 Mart 2018
Yapımı: ABD
Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera
Süre: 1 saat 58 dk.
Yönetmen: Roar Uthaug
Oyuncular: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Kristin Scott Thomas
Senaryo: Geneva Robertson-Dworet,  Alastair Siddons
Yapımcı: Gary Barber,  Graham King
Imdb Puanı: 6.6

tomb-raider-filmi-konusu
tomb raider filmi (2018)

Tomb Raider Filmi Konusu

Kahramanımız Lara Croft, 7 yıl önce gizemli bir mezarın peşinden giden ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan babasının (Richard Croft) kayboluşunu –ölme ihtimalini- kabullenemez. O yüzden babasının şirketinin başına geçmez ve geçimini kuryelik yaparak sağlamaya çalışır. Katıldığı boks dersi ücretini bile ödeyemez durumdadır. Bir süre sonra her ne kadar istemese de şirketin başına geçme kararı alır. Babasının ölümünü kabul edeceği ve şirketin başına geçmesini sağlayacak kağıtları tam imzalayacakken, babasının ona bıraktığı bulmacayı bulur ve masadan kalkar. Bu bulmaca onu babasının gizli odasına götürür ve macera bundan sonra başlar.

Yıllar boyu aklına düşen macerayı gerçekleştirmek için kızını terk edip duran ve Kraliçe Himiko’yu takıntı haline getiren babasının peşine düşmeye karar veren Lara, babasının topladığı verileri bir araya getiriyor ve kendini Japonya’nın Yamatai adasında buluyor. Burada babasının eski arkadaşı aynı babası gibi Kraliçe Himiko’yu takıntı haline getiren ve Trinity Şirketi adına çalışan Mathias Vogel ile karşılaşır. Buradan itibaren filmin gidişatı hakkında çok fazla bilgi vermek istemiyorum.

tomb raider lara croft film yorumu

Tomb Raider Filmi Yorumum

Film çıkmadan önce en iyi 2018 filmleri adlı yazımda Tomb Raider hakkında kısaca bahsetmiştim. Filmi izledikten sonra da detaylı bir yazı oluşturmak istedim. Baş kahraman Lara Croft’u Alicia Vikander, oynuyor. Kimilerine göre yanlış  kimilerine göre ise Lara Croft karakteri için uygun bir oyuncu… Ön yargıları geride bırakarak filmi izledim ve açıkçası ben de Alicia Vikander’ı uygun bulmadım. Eski filmde oynayan Angelina Jolie ile karşılaştırmak doğru değil, ama her nedense bu karakteri farklı bir kişi oynasa mıydı acaba, dedim.

Film hakkındaki diğer olumsuz eleştirim, karakterlerin birbiri ile bağlantıları tam anlatılmamış, hep bir boşluk var. Filmin ana teması içinde yer alan Lara ve babası ile Richard arasındaki bağ geçmişe dönütlerle anlatılmaya çalışılmış ama çok yetersiz kalmış. Aynı şekilde filmin kötüsü Mathias Vogel ile Richard Croft arasındaki bağı da tam bilmiyoruz. Mathias’un Trinity şirketi ile olan bağı da muamma. Madem bir başlangıç filmi, konuyu daha derinlemesine işlemeliydi.

Karakterlerin birbiri ile bağları eksik verilmesinin yanında senaryonun hızlı olması da eksik yönü. İşlenecek farklı hikayeler ardı ardına geçiyor. Ya az hikaye konulmalıydı ya da doyurucu bir şekilde işlenmeliydi. Filmin başından sonuna kadar aynı durum mevcut… Aksiyon sahnelerinin yer aldığı bölümlerde de hızın aşırı olması insanı iyice filmden soğutuyor.

Filmi büyük umutlarla izlememenizi tavsiye ederim. Ne aksiyonu yeterli ne de gizemi. İzlediğim Mumya serisi veya Indiana Jones filmleri göz önünde bulundurduğumda hem macera hem aksiyon hem de gizem açısından çok eksik bir film olmuş. Filmin devamı gelecek, her ne kadar ilk film başarısız olsa da belki devam filmleri başarılı olur. Bekleyip görmek lazım. Tomb Raider (2018) filmini izleyenler varsa aşağıya yorum olarak bırakabilirler.