babalar gunu tarihcesi

Babalar Günü Tarihçesi

Babalar Günü yaklaşıyor. Her sene Haziran ayının 3. Pazar’ı kutlanan Babalar Günü, bu sene 21 Haziran‘da kutlanacak. Bir çok ülkede kutlanan Babalar Günü, evimizin direği babamızı mutlu edebileceğimiz bir gün. Tabi ki babamızı mutlu etmek için bu günü beklemeye gerek yok değil mi:) Bu yazıyı oluşturma nedenim, ilk Babalar Günü’nün ne zaman kutlandığını merak etmem. Araştırdığım yazıyı sizinle de paylaşmak istedim.

en-guzel-babalar-gunu-hediyeleri-hediye-sepeti babalar-gunu-hediyesi

  Anneler Günü’nün kutlandığı dönemde, babalar için de bir Babalar Günü olması gerektiğini savunan bir kızın çabası sonucu Babalar Günü kutlanmaya başlıyor. Bu kız bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı, Sonora Smart Dodd‘dur. Annelerinin ölmesi ile birlikte 5 kardeşini de büyüten babasını onurlandırmak için böyle özel bir günün tertip edilmesini ister. İlk Babalar Günü‘nü babasının doğum günü olan 5 Haziran’da kutlamak istese de kutlama, ancak Haziran ayının 3. Pazar günü yapılabilir.

  İlk Babalar Günü, 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane kentinde kutlanmıştır. Önceleri bir resmiyet kazanmayan Babalar Günü, 1924 ABD Başkanı Calvin Coolidge tarafından desteklemiş; 1966 dönemi Başkanı  Lyndon Johnson, Babalar Günü’nün her sene Haziran ayının 3.Pazar günü kutlanmasına yönelik bildiri yayınlamış; 1972’de ise  Richard Nixon, Babalar Günü’nü yasalaştırmış ve resmi tatil ilan etmiştir.

  Çoğu ülke aynı tarihi Babalar Günü olarak kutlasa da bazı yerlerde değişik tarihler kullanılıyor. Örneğin; Katolikler Hz. İsa’nın anısına Mart ayının 19. günü St. Joseph Günü ismiyle babalarına hediyeler vermektedir.

  Her ne sebeple Babalar Günü ortaya çıkarsa çıksın, iyi ki çıkmış. Anneleriminiz gününü kutlayıp babalarımızın gününü kutlamak olmazdı değil mi? Annemizin de babamızın da kıymetini bilelim. Onlar her ne durumda olurlarsa olsunlar, bizim vazgeçilmez birer parçalarımızdır. Unutmayalım ki bir gün biz de anne baba olacağız. Tüm babaların ve baba adaylarının Babalar Günü Kutlu Olsun! Babalar Günü’n de ne hediye alacağına karar veremeyenlere en güzel hediyeleri alabilmelerine yardımcı olabileceğini düşündüğüm Babalar Günü Hediyesi yazımı okursanız sevinirim.

Kaynak:wikipedia