nasil blog acilir

Blog Açma

  Blog ile ilgili bir önceki yazımda Blog Nedir ve Ne İşe Yarar? konusuna değinmiştim. Bu yazımda da 6 adımda nasıl blog açacağımızı ve nelere dikkat edeceğimize dair bilgiler sunacağım. Umarım faydalı olur.

1. Blogunuzun Konusunu Belirleyin

Blog açmaya karar verdiniz. İlk yapmanız gereken şey hangi konuda yazılar yazacağınıza kara vermektir. Blogunuza bir konu belirlemelisiniz. Sadece belirli bir alanda mı yazacaksınız, ya da kişisel blog açarak bir çok konuda mı yazı yazacaksınız? Her şeyden önce karar vermeniz gereken budur. Eğer belirli bir alan üzerine yazacaksanız, o alan hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca sevdiğiniz, yazarken mutlu olduğunuz konuları seçin.Yoksa hem yeterli içerik üretemezsiniz hem de ziyaretçi sayınız düşük olur.

2. Blog Açacağınız Platformu Seçin

Ücretsiz blog açmak için bir çok seçeneğiniz var. Blogger, WordPress, Blogcu, Tumblr, Weebly, Blog vb. En çok kullanılanı Google’ın altyapısındaki Blogger’dır. Daha sonra WordPress’tir. Bu iki platform blog yazarlarının en çok tercih ettiği blog açma siteleridir. Ancak siz biraz para karcayarak gerçek bir site açmak isterseniz https://www.blogacmak.com sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

3. Blogunuzun Adını Belirleyin

Hangi blog açma sitesini kullanacağınıza karar verdiniz. Şimdi sıra blogunuza isim seçmede. Eğer kişisel bir blog açacaksanız; musaozsari.com gibi, adınızın ve soyadınızın birleşiminden oluşan isimi seçin. Belirli bir konu hakkında yazacaksanız, örneğin; İstanbuldaki sahaflar hakkında yazacaksınız, istanbulsahafları, sahafistanbul, istanbuldaki sahaflar, kadıköy sahafları, gibi isimler seçmeniz önemlidir. Zira konunuz ile blog adınız bağlantılı olursa Google, blogunuza ziyaretçi göndermede elini korkak alıştırmayacaktır.

4. Temanızı Seçin

Tüm blog açma sitelerinde tema seçeneğiniz var. Seçenekleriniz arasından blogunuza en uygun olanı seçin. Hangisinin uygun olacağına karar vermek için, deneme için üç dört tane yazı yayınlayın (görsel de ekli olsun) ve kontrol edin. Ziyaretçilerin aradığını kolayca bulabilmesi için temanızı doğru seçmeniz çok önemlidir. Kötü bir tema, okuyucuların sitenizden hemen kaçmasına yol açar. Karar vermeden önce, konunuzla ilgili daha önceden açılmış blogları inceleyin ve hangi temaları kullandığına dikkat edin.

5. Çeşitli Eklentiler Kullanın

Temanızı seçtikten sonraki adım, eklentilerdir. Örneğin; sosyal medya eklentileri, popüler yazılar eklentisi vb. Temanıza ve konunuzun içeriğine göre gerekli eklentileri kullanın. Gereğinden fazla eklenti kullanırsanız hem ziyaretçilerin gözünü yorar hem de siteniz daha yavaş açılır. O yüzden hangi eklentileri kullanacağınıza iyi karar verin.

6. İçerik Üretmeye Başlayın

Artık her şey hazır, blogunuza yazı ekleyebilirsiniz. Eğer sizin de önerileriniz varsa yorum bölümünden önerilerinizi yazabilirsiniz. Blogunuzu ücretsiz tanıtmak isterseniz blogumutanit.com‘u ziyaret edin.