deliver from us evil film yorumu

Deliver Us From Evil Konusu

deliver-us-from-evil-bizi-kotuden-koru

 Yıl: 2014 (ABD)
Tür: Gerilim, korku, suç
Yönetmen: Scott Derrickson
Oyuncular: Eric Bana ,  Olivia Munn ,  Edgar Ramirez ,  Joel Mchale,  Dorian Missick
Senaryo: Scott DerricksonPaul Harris Boardman
Süre: 42 dakika
Imdb Puanı: 6.2
Sinemalar.com Puanı: 7.6    Konusu: Film, Irak’ta 2010 savaş bölgesinde başlar. İki asker ve komutanları savaş esnasında bir mağaraya denk gelirler. Erler emir icabı mağaraya girer ve başlarına kötü bir şey gelir. Bu esnada kameraları açıktır. Sonra film birden 2013′ e gelir. Başkahramanımız, özel kuvvetlerden polis Ralph Sarchie New York polis departmanında çalışmaktadır. Şehirde esrarengiz olaylar olmakla birlikte, ailesi ile de yaşadığı sorunlar onu yıpratmaktadır. Daha sonrasında gelişen olaylar Sarchie’ yi şeytan çıkarma olayına akdar götürecektir. Ne var ki polisimiz inançlı birisi değildir. Ayrıca karıştığı olay ailesini de tehlikeye atmıştır.

  Filmi, gerilim ve aksiyon açısından çok iyi buldum. Film müzikleri ve efektler insanı biraz korkutuyor ve geriyor açıkçası. Korku filmi olarak izlerseniz çok iyi zevk alamazsınız. Ama gerilim ve polisiye filmi olarak düşünürseniz türünde başarılı bir film. Hele hayvanat bahçesindeki sahneler insanı çok geriyor.

  Filmde olaylar bir kurgu içerisinde ve ben kurgusunu beğendim. Şeytan çıkarmayı duyunca ”işte o saçma filmlerden” diye düşünebilirsiniz. Ama öyle düşünürseniz yanılırsınız. Şeytan çıkarma işlemi ve olayın kurgusu birbirine bağlantılı ve mantıklı olduğu için saçma düşüncesi aklınızdan geçmiyor. Gerçeği söylemek gerekirse, öyle ahım-şahım bir film değil. Ölmeden önce muhakkak izleyin türünden bir film değil. Ama başarılı, amacına ulaşmış bir film. İzlemeye değer, pişman olmazsınız. Her zaman ki gibi filmden aldığım replikleri paylaşıyorum. İyi seyirler… Bir önceki film yorumum için tıklayın.

Deliver Us From Evil Replikleri

”Her zaman seçme şansın vardır.”

”Bir aziz yaşam vericidir.”

”Gizli acınla yüzleşmelisin. Seni içten öldürüyor.”

”İntikam, daima intikamcıyı yok eder.”