sibiryali-hacikoBu da Sibiryalı Haçiko

Köpekler sadıktır. Dosttur. Kimileri için insanlardan daha iyi bir dosttur. Ben de köpekleri çok severim. Çocukluğumda köpeklerle haşır neşir oldum. Babamın avcı olması sebebiyle tanıştım köpeklerle.

Bir kaç gün önce internette haberleri okurken ”Sibirya’nın Haçiko’su” adlı haberi gördüm. Sibirya’nın Novosibirsk denen bölgesinde ”Masha” adlı köpek, hastanede iki yıl önce ölen sahibini bekliyor. Hastahane doktorlarından Vladimir Bespalov, köpeğin mutsuzluğunu ”Gözlerine baktığınızda ne kadar mutsuz olduğunu görebiliyorsunuz. Bir köpek mutlu olduğunda gördüğünüz mutlu gözler değil bunlar. Bu durumu insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da anlayabiliyorsunuz.” cümleleriyle dile getiriyor. Hastane personeli köpeği beslemeye devam ediyorlar. Başka biri Masha’yı sahiplenmiş fakat kaçıp kaçıp hastaneye geri dönmüş.

Böyle bir olay daha önce de yaşanmıştı. Belki duymuşsunuzdur ”Haçiko” adlı köpeğin hikayesini. Japonya’da sahibini kaybeden Haçiko, Tokyo metrosunda, sahibiyle her zaman buluştuğu yerde 9 yıl boyunca sahibini beklemişti. Japonlar Haçiko’nun anısına Tokyo Shibuya metro istasyonuna köpeğin heykelini yaptırdılar. Haçiko ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayın. Hatta 2009 yılında Haçiko’nun anısına Richard Gere’nin de oynadığı film çekilmiştir. Filme buradan ulaşabilirsiniz.

Sadakat nedir bilmeyenler için, köpekleri örnek almalarını tavsiye edebilirsiniz.