Dünya genelinde birçok ülkeyi etkisi altına almış olan covid19 salgını, birçok insanı tehdit altına almış durumda. Çin’in Wuhan şehrinde başlayan salgın kısa bir süre içerisinde birçok ülkeye sıçrayarak binlerce kişiyi tehdit ediyor-ilerleyen sürelerde milyonlarca insanın hastalanmasına neden olacak gibi gözüküyor.

Virüsün hızla yayılmasının ardından birçok ülke bu durumun önüne geçmek için farklı tedbirlere başvurdu. En önemli tedbirlerden birisi de sosyal izolasyondur. İnsanların kendini sosyal çevreden izole etmesi virüsün daha fazla kişiye buluşmasına engel oluyor. Bununla birlikte sokağa çıkma yasağı gibi katı bir uygulamaya başvuran ülkeler de oldu. Bu iki uygulama da salgının önüne geçmede önemli tedbirler.

Salgının insanlarda oluşturduğu korku ve virüsün hızlı yayılmasını engellemek için alınan bu ciddi tedbirler, bireylerde birtakım psikolojik sorunlara sebep oluyor. Sosyal ortamdan uzaklaşan insanlar, iyice içine kapanık hale geliyor ve aynı zamanda ölüm korkusu ile psikolojik olarak çöküşe geçiyor. Bu olası durumların önüne geçmek için uzmanlardan psikolojik destek almak çok önemli.

Psikolojik destek
Resim Gerd Altmann tarafından Pixabay‘a yüklendi

Salgın nedeniyle görevini yerine getiremeyen iş dallarının arasında psikolojik danışmanlık da var. Hal böyle olunca psikolojik sorun yaşayan insanların tedavi görmesi engellenmiş oluyor. Ne var ki online terapist hizmeti veren danışmanlar da mevcut.

Online Terapi Nedir?

Online terapi, bulunduğunuz ortamdan ayrılmadan anlık ileti, telefon ya da internet yoluyla psikolojik danışmanlardan alabileceğiniz terapi hizmetidir. Ulaşım sorunu gibi bazı sebeplerden dolayı yüz yüze danışmanlık alamayanlar için en ideal psikolojik destedir.

Ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan online terapi sayesinde siz de bu zor zamanlarda psikolojik destek alabilirsiniz. Psikolojik Danışman Yusuf Bayalan da bu hizmeti veren danışmanlardan bir tanesi. İnternet sitesini ziyaret ederek iletişim kısmından randevu alabilir, psikolojik sorunlarınız için destek alabilirsiniz. Umarım bu zor zamanları en kısa sürede atlatır ve en kısa sürede huzurlu günlerimize geri döneriz.