Unutkan olanların bir numaralı yardımcısı,  7/24 yoğun olanların kurtarıcısı olan post-itler canlı renkleriyle de görenleri cezp ediyor. Özellikle iş ve okul hayatının vazgeçilmezi olan bu yapışkanlı kağıtların hangi notları günlerce sergilediğini, hangi cümlelere mazhar olduğunu tek tek sıralamak olanaksız. Ancak post-itlere en çok nelerin yazıldığını da tespit etmek zor olmuyor. Bu sevimli, renkli ve albenili kağıtlara en çok nelerin not edildiğini sizler için derledik.

1- “Aramayı Unutma”

Post-itlerin kullanıcısına en çok hatırlattığı not, aranması gereken kişi ve telefon numarası oluyor. Gün içerisinde ilk boş vaktinizdebirini aramanız gerekebilir. İşte bu durumda devreye, üzerine “ara” yazarak gözünüzün önüne iliştirdiğinizpost-it giriyor. Bu cümle genellikle kişinin kendi kendine yazdığı bir not oluyor.

2- “Seni Seviyorum”

Post-itlere daha önce “seni seviyorum” yazmamış olanlar bu cümlenin ikinci sırada olmasına şaşırabilir. Ancak dünya genelinde eşler, sevgililer ya da platonik aşıklar sevgilerini post-itlere yazarak sevdikleri kişinin bilgisayarına ya da ajandasına iliştiriyor. Bunun için pembe renkli yapışkanlı kağıtlar sık tercih ediliyor. Kalp şeklinde kesime sahip 3M post it olanlar ise sözcüğün temasına çok daha uygun.

3- “Toplantı Günü ve Saatleri”

Hemen her meslek grubunda iş toplantıları yapılır. Bu toplantılar son derece önemli olsa da iş yoğunluğundan kaynaklı unutulabiliyor. Bu durumda devreye yine tüm sevimlilikleriyle minik yapışkanlı not kağıdı giriyor. Toplantı günü ve saatleri post-itlere en çok yazılan notlar arasında bulunuyor.

post it kullanımı

4- “Açık Adres”

Taksiciler ve kuryeler başta olmak üzere adresin önemli olduğu ve sürekli farklı adreslere gidilmesi gereken meslek grupları açık adresleri post itlere yazmayı tercih ediyor. Bu sayede kağıdın uçup gitme ya da kaybolma olasılığı da ortadan kalkmış oluyor. Post-it’lerin yapışkanlı ve canlı renklere sahip olmasının bu noktada önemi büyük.

5- “Uyarı Notları”

Yapışkanlı kağıtlara en çok yazılanlar sıralamasında beşinci sırayı “uyarılar” alıyor. Yoğunluk nedeniyle dikkat etmeniz gereken küçük detayları gözden kaçırabilirsiniz. İşte bu durumda yine post-itler devreye giriyor ve size kendiniz tarafından ya da bir başkası tarafından yazılan uyarıları hatırlatıyor. “Kapıyı kilitle”, “anahtarı al” gibi evde de önem teşkil eden hatırlatıcı nitelikteki uyarılar bu gruba dahil. Hatta annelerin çocuklarına hatırlatma yapmak için de artık post-itleri kullandığı bir dönemdeyiz.

6- “Araştırma Sonuçları”

İşiniz ya da ilgi alanınız gereği gün içerisinde bazı konularda araştırma yapmanız gerekebilir. Araştırmalardan edinilen önemli bilgiler de bu renkli kağıtlara not ediliyor. Bu sayede tüm bilgilerin karşınızda sıralanması ve hepsini aynı anda görerek derlemeniz mümkün olabiliyor. Bu açıdan pek çok kişinin hayatında post-itlerin önemi oldukça fazla.

Post-it çeşitlerini en kolay şekilde temin etmenin yolu ise Avansas Post it kategorisi. Sadece tek tıkla kaliteli ve kolay yapışan not kağıtlarına ulaşabilirsiniz. Ofisinizin tüm ihtiyaçlarını avantajlar eşliğinde karşılamanızı sağlayan Avansas, post it gibi gün içerisinde en çok kullanılan malzemeleri de zengin bir seçenek yelpazesi eşliğinde sunuyor. 3M post itler de dahil olmak üzere her renkte ve her ebatta yapışkanlı not kağıtlarının kapınıza kadar gelmesini sağlayabilirsiniz.

Bu makale musaozsari.com advertorial içeriğidir.