2016 kisisel blog

2016 İyilik, Huzur ve Mutluluk Getirsin

Yeni yıla saatler kala blogumdan 2016 yılına dair temennilerimi paylaşmak istedim. Acı-tatlı, iyi-kötü, bir mutlu-bir mutsuz geçen koskoca 365 günü yedik bitirdik. Yepyeni bir yıla 4 saat sonra girmiş olacağız. Öncelikle hemen hemen herkesin yeni yılının mutlu, huzurlu, umutlu ve sevdikleriyle birlikte geçirmesini temenni ederim.

Maalesef, art niyet taşıyan, kendinden başkasını düşünmeyen, kötülük peşinde koşan, sevdiklerini yarı yolda bırakan, ülkenin yarasına tuz basan, can yakan, kalp kıran ve kırmaya devam eden, sevdiklerini yüzüstü bırakıp gidenlerin yeni yılda mutlu olmasını dileyecek kadar merhametli değilim. Sadece böyle insanların ıslah olması için dua etmekten başka iyi niyetim yok.

guzel seyler, umut

2016’a girdikten sonra ülkemizde çok fazla şeyin değişeceğini düşünmemekle birlikte, en azından bazı durumların daha iyiye gitmesini istemek dışında pek fazla yapacağım bir şey yok sanırım. Yine de dua etmek, güzellikleri dilemek, mutluluk ve huzur istemek hepimizin yapabilecekleri arasındadır. O yüzden Allah yeni yılda dua eden kullarının yardımına koşar inşallah.

Yeni yıldan beklentim çok olmamakla birlikte hem  kendim hem ülkem adına hem  de içindekiler için temennilerim var:

Terör Dursun!

Yıllardır, özellikle şu dönemde terör illetinden, kötü niyet tacirlerinden canımız çok yandı. Sayısız şehit verdik. Oğlunu, eşini, kocasını, erkek arkadaşını, arkadaşını, öğrencisini kaybeden birçok gözü yaşlı insan bıraktık 2015’de. Her ne kadar ateş düştüğü yeri yakar dense de bizim de içimiz yandı. Bizim de gözyaşımız aktı. Her şehit olan bu vatanın evladının arkasından biz de üzüldük dualar ettik. Allah şehitlerin ve şehit olacakların yüzü suyu hürmetine bu güzel vatanı ayakta tutuyor. Onlar için ne kadar dua etsek az, ama  Allah az olanı çok yapar; dualarımızı eksik etmek nankörlük olur. Şehitlerimizin yakınlarına Allah sabır versin. Yeni yılda da terör lanetinin kuruması dileğiyle.

”Allah oyun bozanların en hayırlısıdır.” Ali İmran Suresi 54. ayet meali

2016 yili baris

İyiler Kazansın!

Genellikle kötülerin ve kötülüklerin kazandığı bir hayat yaşıyoruz. Özellikle ülkemizde maalesef durum bu şekilde. Her konuda her alanda iyilik yapan ya az seviliyor ya da göz ardı ediliyor. Hiç ”Bir daha iyilik falan yapmayacağım. İyi olanları hiç mi seven yok.” gibi bir isyanda bulunmadınız mı? Ya da iyilik yapıp karşılığında nankörlük almaktan usanmadınız mı? Ben bu durumdan şikayet edenlerdenim işte. İyilik karşılık beklemeden yapılana denir; fakat iyiliğe ödül olarak nankörlük de beklenmez, beklenmemeli değil mi? Lakin iyiliklerin kötülükle ödüllendirildiği bir zamanda yaşıyoruz. Umarım bu yılda iyiler kazanır.

iyilik yapmak

Sevenler Sevilsin!

Çoğumuzun dert edindiği bir tasa daha. Sevmek, ama sevilmemek. Ya da hak ettiği kadar sevilmemek. ”Ah, ah! Ben de muzdaribim bu dertten.” diyenlerin sesini duyar gibiyim. Yoksa içimden gelen sesler mi kulağıma çalındı? Her ikisi de bence. Yeni yılda sevenlerin hak ettiği kadar sevilmesi dileğiyle diyorum. Umarım en az sevdiğiniz kadar seversiniz. Sevilmezseniz eğer sevginizi hak etmeyenler için harcamayın. Sizi hak ettiğiniz gibi seven elbet bir gün bulunur.

sevmek

Şiddet Azalsın!

Yazılı ve sözlü basında her gün şiddet  içerikli haberleri duyuyoruz, okuyoruz. Toplumumuz her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Psikolojisi bozuk, tek bir kuruş için adam öldürecek, sevdiklerini ya da kendisini gözünü kırpmadan öldürebilecek insanlar dolup taşıyor ülke. Bu insanları çok uzakta aramayın. Hepsi yanı başınızda ya da içinizde bir yerlerde. En kötüsü de bu şiddeti harekete geçirebilecek olaylar her an gerçekleşiyor. Daha özverili ve sağduyulu toplum dileğiyle.

okyanus

Yeni yıl temennileri yaz yaz bitmez, ama başlıcalarını yazdım. Dualarımız ve temennilerimiz duyulur da inşallah kabul edilir.

Çoğunuz dışarıda eğleniyordur. Yeni yılı evde geçirenlerin sayısı azdır; ama benim gibi evde 2016’a girecek olanlar vardır. İşte denk gelip de yazımı okursanız sizin temennilerinizi de duymak beni mutlu eder. O yüzden yorum bırakmanızı can-ı gönülden isterim.

Kişisel Blog: Musa ÖZSARI