WordAds
Ücretsiz WordPress kullanan benim gibi bir çok blog yazarınn en büyük sıkıntılarından birisi javascript kodlarını blogumuza ekleyemememiz. Tema ve blog üzerinde yeterli değişiklik yapamamak gerçekten çok can sıkıcı. Blogu biraz daha profesyonel hale getirmek istiyoruz, fakat bu mümkün değil. O zaman diyeceksiniz ki neden hala WordPress kullanıyorsun? Yazılarını Blogger’a taşı ve kurtul bu dertten. Bunu ben de düşündüm, fakat WordPress’e o kadar çok alıştım ki, WordPress’ten vazgeçemiyorum.
Diğer blogum blogumutanit.com‘da Blogger altyapısını kullanıyorum, ama bana aynı tadı vermiyor. 2013’ten bu yaban burada yazıyorum ve bir çok takipçim var. Ayrıca kişisel blogumun indexlenme hızı da beni gerçekten tatmin ediyor. Bazı yazılarım Bogger altyapısını kullanan bir çok blogdan daha iyi indexleniyor ve üst sıralara çıkıyor. İşte bu sebeplerden dolayı WordPress altyapısını kullandığım kişisel blogumdan vazgeçemiyorum.
Ücretsiz WordPress’in dezavantajlarından birisi de Google Adsense, Reklamstore, Wordego gibi reklam ağlarından reklam alamamak. Blog yazarken bir yandan da bu işten kazanç sağlamak, mutluluk verici. Tabi ki reklam konusunda aşırıya kaçmamak ve okuyucuları rahatsız edici reklamlar yayınlamamak gerek bunu da hatırlatmakta fayda var.
Her ne kadar ücretsiz WordPress altyapısını kullanan bloglara Google Adsense tarzı reklam ağlarının reklamlarını ekleyemesek de WordPress’in kendi reklam ağı olan WordAds ile blogunuza reklam alabilirsiniz. Uzun süredir güncelleme almayan reklam ağı 2 Kasım’da yeni sürümü Wordads 2.0’ı kullanıcılarına sundu. Yeni sürüm ile birlikte daha fazla reklam verene ulaşılmış ve reklam ücretleri de düzenlenmiş.
Yaklaşık bir ay önce ben de WordAds‘e başvurdum, fakat yeni kullanıcı almadıklarını söylemişlerdi. Yeni güncelleme ile benim başvurum da kabul edilmiş. Şimdi kısaca WordAds hakkında bilgi vereyim.
WordAds Nedir?
2012 Ocak ayından itibaren WordPress kullanıcılarına sitelerinden kazanç elde etmelerini sağlamak için hizmet vermektedir. WordAds sistemi ile bloglarda reklamlarınıı yayınlayabilir hem de reklam verenlerin reklamlarını yayınlayarak para kazanabilirsiniz. On binlerce WordAds kullanıcısı bloglarından para kazanıyor. WordAds reklamları bir çok farklı dilde reklam yayınlıyor. Ayrıca mobil destekli reklamları ile mobil reklam ağlarından da kazanç sağlayabiliyorsunuz.
WordAds’ a Nasıl Başvurabilirim?
Yukarıda kısaca WordAds sistemi ile ilgili bilgi verdim. Şimdi bu reklam ağına asıl başvuracağınızı anlatmaya çalışayım.
WordAds’e başvurabilmeniz için sitenizin domaini olması lazım. WordPress.com uzantılı siteler kabul edilmiyor. O yüzden ya benim gibi WordPress’in 18 dolara sunduğu domain hizmetinden yararlanırsınız ya da herhangi bir firmadan domain alıp blogunuza yönlendirebilirsiniz.
Domaininzi aldıktan sonra WordPress Yöneticisi’ne girin. Ayarlar’dan Adcontrol‘e tıklayın. Aşağıdaki görseldeki kısım karşınıza çıkacak. Tıklamanız gereken kısmı kırmızı okla işaretledim. Oraya tıkladıktan sonra kolayca kayıt işlemini halledebilirsiniz.
Kaydınız onaylandıktan sonra WordPress panelinde Ayarlar kısmına geldiğinizde WordAds bölümünü göreceksiniz. Aşağıdaki görseldeki kısıma ulaşmış olacaksınız. Settings yani ayarlar bölümünde bilgilerinizi doldurmanız gereken bir kaç bölüm var:
- Reklamları göster: Her ziyaretçi kutucuğunu işaretleyin.
- Paypal Adress: Paypal’a kayıtlı email adresinizi yazın.
- Bu sitenin sahibi kim?: An individual’ı seçin (bireysel kullanıcılar için)
- Amerika’da yaşayan bir Birleşik Devletler vatandaşı mısınız?: Durumunuza göre Evet ya da Hayır’ı seçin.
- WordAds Kullanım Koşullarını okudum ve kabul ediyorum‘u tıklayın ve değişiklikleri kaydedin.
Bu işlemleri hallettikten sonra yapacağınız tek şey beklemek:) Kazançlarınızı da Earnings bölümünden görebilirsiniz. Kazançların gözükmesi için bir kaç hafta beklemek gerekiyor. Benim de hala kazançlarım gözükmüyor. Gözükmeye başladığı zaman yazıyı güncelleyeceğim. (aşağıdaki görsel temsilidir.) Ayrıca Wordads uyumlu temalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://wordpress.com/themes/filter/wordads
Wordads, Google Adsense gibi tıklama ile değil impression-yani görüntülenme- ile kazanç sağlıyorsunuz. Ödemenizi, 100$ ‘a ulaştıktan sonra Paypal üzerinden alabiliyorsunuz.
Güncelleme: İlk zamanlarda az kazançlar veren Wordads, artık eskisine nazaran daha iyi kazançlar sunuyor. Aşağıda son 5 aylık kazançlar mevcut. Tek sıkıntı ödemeler sadece paypal üzerinden yapılıyor. Türkiye’de paypal kullanılmadığı için yurt dışındaki bir arkadaşınız vasıtasıyla paypal hesabı açtırıp, webmaster forumlarında bozum işlemini gerçekleştirebilirsiniz. (Şu ana kadar 182 dolar kazanç elde ettim)
Bugün size ücretsiz WordPress kullanıcıları için bloglarından para kazanmalarını sağlayacak reklam ağı WordAds hakkında bilgi verdim. Aylık tatmin edici hite sahip bir blogunuz varsa başvurmanızı öneririm. Umarım faydalı olmuştur. Ayrıca blogunuzdan para kazanmak hakkında yazdığım yazımı okuyabilirsiniz: Blog Yazarak Para Kazanmak için Tavsiyeler
Selam. Bi sorum vardı. Şimdi nasıl başvuru şartları? Mesela ben domain almasam. Siteismim.wordpress.com gibi blogu premiuma yükseltsem reklamdan para kazana bilirmiyim?
BeğenLiked by 1 kişi
Domain almanız gerekiyor
BeğenBeğen
Paypal hesabı kullanabiliyomusun yada ek odeme secenekleri geldi mi bana mutlaka cevap yazarsan kardesim sevinirim
BeğenBeğen
Sadece paypal hesabi ile odeme alinabiliyor
BeğenBeğen
merhaba, ufak bir sorum olacak. google adsense için başvurduğunuzda blogunuzu inceliyorlar ve yeterli tıklama var mı içerik uygun mu falan diye bakıyorlar ona göre kabul yada red ediyorlar. wordads’te de böyle bir durum var mı yoksa her durumda reklam alımına izin veriyorlar mı? mesela benim sitem yemek üzerine ve günde ortalama 30 ziyaretçi ile 200 görüntüleme alıyor. bu durumda kabul edilir mi? kısaca kabul kıstasları nelerdir?
şimdiden teşekkürler..
BeğenBeğen
Merhaba,
Seçilen sitelerin neden seçildikleri tam olarak belirtilmese de bir seçim söz konusu. Ziyaretçi sayınız çok az, kabul edilseniz bile boşuna reklam almışş olursunuz. Aylık en az 30, 40 bin ziyaretçi olduğu zaman başvuru yapın.
BeğenLiked by 1 kişi
Merhaba öncelikle yazı için teşekkürler.
Wordads hakkında internette çok az bilgi var.
Şu an ödemeler nasıl? Oranlarda bir düzelme var mı?
BeğenBeğen
Evet, bilgi az bu konuda. Açıkçası o yüzden de yazdım bu içeriği. Oranlarda düzelme yok maalesef. Ocak’ta 60.000 görüntülemeye 2.85 dolar verdi.
BeğenLiked by 2 people
Evet, bilgi az bu konuda. Açıkçası o yüzden de yazdım bu içeriği. Oranlarda düzelme yok maalesef.
BeğenBeğen
Yazınız için ellerinize sağlık. Uzun zamandır wordpress kullanıyorum ne zamandır bu konuda tatmin edici cevap yok. Biraz biraz öğrendim. Size sorum ise: Ben alan adını aldım ve ads kayıt yaptım. Fakat paypal mail adresim yok. kayıt olmak istedim kayıtlar bitmiş hizmet vermiyorlarmış. Sitem aylık 150 bin gösterime sahip. Aldığım para site için yetsin yeterli.
BeğenLiked by 1 kişi
Merhaba, gecikme için kusura bakmayın.
Paypal hizmeti durdurduğu için ödemeler nasıl alınacak bu biraz karışık bir mevzu. En azından paypal ileriki tarihlerde tekrar açılana kadar parayı bekletmek gerekebilir. Diğer konu ise Wordads gerçektende çok az para veriyor. 100k ziyaretten 4 dolar kazandım. Çok az bir miktar. Ha siteniz amerika ya da kanada’da olsa 100 dolar civarı gelecek. O yüzden para kazanmak için wordads’ten bir şey beklemeyin.
BeğenBeğen
Musa Bey tekrardan merhabalar. Wordads te gelişmeler olduğunu söyleyebilirim. İlk başları çok az kazanç sağlarken şuan son Aralık verisine göre 784 k reklam gösterimi için 55$ verdi. Şöyle ki benim tema sadece 2 reklam gösterimi yaparken şuan 4 reklam gösterimi yapan bir temaya geçtim. Ümidim o ki reklam gösterimini ikiye katlayıp 100 $ kazanç elde etmek. Buda adsense kadar olmasada iyidir diyebiliriz.
BeğenBeğen
Merhaba,
Bu bilgilendirici yazı için teşekkür ederim. Wordads’e yapılan başvurunun ne kadar süre sonra işleme alındığını veya başvuruya geri dönüş yapıldığını yazabilir misiniz?
İyi çalışmalar dilerim, efendim.
BeğenLiked by 1 kişi
Bana geri dönüşü 1 ay sürdü, fakat o zaman yeni kullanıcı almıyorlardı. Şimdi daha erken dönüş yapabilirler.
BeğenBeğen
WordPress çok güzel bi uygulama geliştirmiş.. Hem adsense’ye izin vermemek, hem de bi reklam sisteminin olmaması yersiz olurdu zaten
BeğenBeğen
Wordads gerçekten çok iyi.Tıklama yerine gösterim bazlı çalışması sayesinde Google Adsense den daha çok kazandırabilir. Sadece sistem biraz daha geliştirilmeli. Umarım kısa sürede geliştirirler ve bizi Adsense den kurtarırlar.
BeğenBeğen
Merhaba. Konuyla ilgili baska bir yazi bulamadim sorumu buraya yazacagim. Kendi domain adimizin olmasi bize ne gibi avantajlar saglar? Sadece reklam olarak degil de genel anlamda soruyorum.
BeğenBeğen
Merhaba,
Domain in işlevi sitenizin daha profesyonel görünmesini sağlamaktır. Ayrıca daha akılda kalıcı olduğu için ziyaretçiler için kolaylık sağlar.
BeğenLiked by 1 kişi