resident evil serisi

Resident Evil Serisi

olumcul-deney-resident-evilResident Evil 1 – ÖLÜMCÜL DENEY
Yıl: 2002 – İngiltere ,  Almanya ,  ABD ,  Fransa
Tür: Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Korku
Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Oyuncular: Milla Jovovich ,  Michelle Rodriguez ,  Jason Isaacs , James Purefoy ,  Eric Mabius
Senaryo: Paul W.S. Anderson
Süre: 100 dk.
Imdb Puanı: 6.7
Sinemalar.com Puanı: 7.8

Ölümcül Deney 1 Film Konusu: Film, video oyunundan beyaz perdeye uyarlanmıştır. Dünyanın en büyük ticari şirketi olan Umbrella şirketi, teknoloji, tıbbi malzeme, uzay araçları gibi ürünleri üretmenin yanında genetik silahlar da üretmektedir. Kendi çalışanlarının dahi bilmediği gizli projelerinin merkezi olan Raccon City’ de gerçekleştirmektedir. Ürettikleri arasında tehlikeli bir virüs olan T-virüsü, yer altı tesisinde serbest kalır. T-virüsü bulaştığı insanları değişime uğratır. İşte bu noktada Alice ve ekibine iş düşer. Hem şirket çalışanları ile hem de virüsten etkilenen zombiler ile baş etmek zorundadırlar.

”Residen Evil – Ölümcül Deney” serisi en sevdiğim zombi filmlerindendir. Daha önce izlemiştim, ama tekrardan zevk alarak izledim. Filmde heyecan, korku, aksiyon ve gerilim bir arada. Milla Jovovich‘in mükemmel oyunculuğu da işin işine girince bu seriyi izlememek büyük bir hatadır:) Bir çok zombi filmi var piyasada. Çoğu güzel, izlenebilir. Ama en başarılısı bence ”Resident Evil” dir. Gerek kurgu olarak, gerek oyuncuların performansı, gerekse efektler ile muhteşem bir seri. Seri ilerledikçe çoğu seri filmler gibi kendisini bozmuyor, kendisine yenilik katıyor; aksiyon ve gerilim devam ediyor. Muhakkak izleyin. Benim gibi zombileri seviyorsanız, hiç kaçırmayın. İyi seyirler…

olumcul-deney-kiyamet-2Resident Evil 2 – ÖLÜMCÜL DENEY: KIYAMET
Yıl: 2004 – İngiltere ,  Kanada
Tür: Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Korku
Yönetmen: Alexander Witt
Oyuncular: Milla Jovovich ,  Sienna Guillory ,  Thomas Kretschmann,  Oded Fehr ,  Eric Mabius
Senaryo: Paul W.S. Anderson
Süre: 94 dk.
Imdb Puanı: 6.2
Sinemalar.com Puanı: 7.7

 

 

Ölümcül Deney 2 Film Konusu: İlk filmde, Umbrella şirketinin ürettiği virüs Raccon City‘ye yayılmıştı. Bu bölümde tüm şehre yayılan virüs yüzünden tüm şehir zombilerle dolmuştur. Umbrella şirketinin yaptığı deneyler sonucu olağanüstü bir güce sahip olan Alice ve virüs bulaşmayan bir takım insan ile mücadeleye başlar. Umbrella’nın ihanetine uğrayan S.T.A.R.S ekinden Alice’in mücadelesine katılanlar olur. Bu arada, kahramanlarımız, sadece zombilerle değil, Umbrella’nın Nemesis programıyla da uğraşmak zorunda kalırlar.

Ölümcül deney 2 filmi de ilki kadar başarılı. Aksiyon ve gerilim yine devam ediyor. Ayrıca Alice, eskisinden daha da güçlü durumdadır. Hayata geçirilen Nemesis programı ile ortaya çıkan yeni canavarlar, filme renk katmış. Dövüş sahneleri, efektler yine çok güzel. Hele mezarda geçen sahneleri ben çok sevdim.


olumcul-deney-3-insanligin-sonu-3Resident Evil 3 – ÖLÜMCÜL DENEY: İNSANLIĞIN SONU

Yıl: 2007 – Fransa
Tür: Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Korku
Yönetmen: Russell Mulcahy
Oyuncular: Milla Jovovich ,  Ali Larter ,  Oded Fehr ,  Spencer Locke,  Christopher Egan
Senaryo: Paul W.S. Anderson
Süre: 94 dk.
Imdb Puanı: 6.3
Sinemalar.com Puanı: 7.7

 

Ölümcül Deney 3 Film Konusu: T-virüsü iyice genişlemeye başlamış, dünyaya yayılmıştır. Nehirler ve göller kurumuş, ormanlar çöle dönüşmüştür. Alice, hayatta kalan insanlarla birlikte hala mücadeleye devam etmektedir. Alice, Umbrella’nın onu tutsak ettiğinden beri değişmiştir. Gücü, duyuları ve becerileri gelişmiştir. Edindiği bu yeni beceriler dünyayı kurtarmasına yetecek mi?

Ölümcül deney 3, yine her bölümde olduğu gibi heyecanlı bir giriş ile başlamıştır. Filme yeni kişiler eklenmiştir. Alice daha da güçlenir. Az sayıda virüs kapmamış insan olduğu için, başka insanların bulunma ihtimali olduğu yerlere gitmeye karar verirler. Filmde en çok beğendiğim sahne, kargalı sahnedir. Muhteşem bir görüntüydü. Aksiyon yine bu bölümde de devam ediyor.

resident-evil-olumden-sonra-4Resident Evil 4 – ÖLÜMCÜL DENEY: ÖLÜMDEN SONRA
Yıl: 2010 – ABD ,  Almanya ,  Fransa ,  Kanada
Tür: Bilim Kurgu,  Aksiyon,  Korku, Macera
Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Oyuncular: Milla Jovovich ,  Wentworth Miller ,  Ali Larter ,  Sienna Guillory ,  Spencer Locke
Senaryo: Paul W.S. Anderson
Süre: 97 dk.
Imdb Puanı: 5.9
Sinemalar.com Puanı: 7.6 

 

Ölümcül Deney 4 Film Konusu: Dünyada artık yaşanacak çok az yer kalmıştır. Her yer zombiler ile dolup taşmıştır. Önceki bölümde arkadaşlarını Alaska’ ya gönderen Alice, arkadaşlarını aramaya koyulur. Arkadaşlarını ararken, bilinmedik bir tuzağa doğru yol almaktadır.

Japonya’da yağmur yağmaktadır; yüzlerce insan şemsiyesinin altında yürümektedir; bir Japon kızımız gözüne bir amcayı kestirir ve üzerine atlar. Virüs yayılmaya başlar. Şirketin merkezi artık Japonyadadır. Japonya konumuz olduğu için yeni Alice’imizin belinde katanası vardır. Zombielri kılıcıyla doğrar. Alice, hız kazanmış, gücü artmış, yeni teknikler kazanmıştır. Artık, yeri bile oynatabiliyor. Yine bu bölümde aksiyon dolu, heyecan dolu. Dev Nemesis’ler bir ayrı güzel. Ölümcül deney 4‘de, Matrix vari hareketler var. Havada uçuşan kurşunlar, kurşunlardan kurtulan Alice. Yavaşlatma tekniği ile filme güzel bir boyut kazandırılmış bence. Filme Prison Break’ten hatırladığımız, Wentworth Miller katılır. Dopdolu bir bölüm daha.

resident-evil-intikam-5Resident Evil 5 – ÖLÜMCÜL DENEY: İNTİKAM
Yıl: 2012 – ABD
Tür: 3 Boyutlu ,  Aksiyon ,  Gerilim ,  Korku
Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Oyuncular: Milla Jovovich ,  Michelle Rodriguez ,  Sienna Guillory , Oded Fehr ,  Aryana Engineer
Senaryo: Paul W.S. Anderson
Süre: 96 dk.
Imdb Puanı: 5.3
Sinemalar.com Puanı: 7.1

 

 

Ölümcül Deney 5 Film Konusu: T-virüsü yayılmaya devam etmektedir. Alice de savaşına devam eder. Yeni müttefikler ve yeni arkadaşlar ile virüsün üretilmesinde ve yayılmasında sorumlu olanları aramaya ve bir bir yok etmeye devam eder.

Alice’den ümidini kesen Umbrella şirketi, Alice gibi güçlü birini üretmeye çalışır. Üretilen yüzlerce Alice, bir nevi sınava tabi tutulur; ne var ki gerçek Alice kadar güçlü değillerdir. Bu arada Alice, yeni müttefikler elde eder-eski düşmanlarından. Ölümcül deney 5, genel itibariyle Rusya’da geçiyor. Filmin, en etkileyici yanı, Umbrella’nın Newyork, Tokyo gibi sekanslar ile Alice ve dostlarını tuzağa düşürmesidir. Diğer bölümlerden biraz daha basit kalmış gibi ama 5.bölüm olduğu düşünürsek, bu kadarı mazur görülür. Serinin 6.cısı da gelecek. Film o şekilde bitti. Çıktığında ilk izleyeceklerden birisi ben olacağım. Resident Evil – Ölümcül Deney serisini izlemeyenler varsa, geç kalmadan izlesin. Bir önceki film yorumum için tıklayın.

Serinin Yeni Filmi: Resident Evil 6 – The Final Chapter Filmi

En İyi 2017 Filmleri

En İyi 2018 Filmleri