2018 Filmleri

En iyi 2017 filmleri adlı yazımda 2017 yılı içerisinde vizyona giren filmlerden en çok beğendiklerim hakkında bir yazı hazırlamıştım. Hazır 2018 yılına az kalmışken önümüzdeki yıl gösterime girecek filmler ile ilgili bir yazı oluşturayım istedim. Bilirsiniz ki izleyecek film bulmak için saatlerce internette araştırma yapıyoruz. Bu boş geçen süreyi azaltmak adına ”en iyi filmler” listeleri her zaman imdadımıza koşuyor. Ben de sürekli film izleyen birisi olduğum için yerli-yabancı film önerilerinde bulunmak için listeler oluşturuyorum. Bu listemde de 2018 yılı içerisinde sinemada ya da evinizde izleyebileceğiniz/izlemenizi tavsiye ettiğim filmleri sizlere sunuyorum. Buradaki çoğu film seri halinde. Önceki filmlerini izlediğim için gönül rahatlığıyla sizlere önerebiliyorum. Seri halinde olmayanlar ise tahminimce güzel filmler olacaktır. Şimdi sizi en iyi 2018 filmleri ile baş başa bırakıyorum:

1- Avengers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı)

avengers infinity war film yorumu
2018 filmleri

2018’in en çok beklenen filmlerinin başında gelen Avengers: Infinity War’un fragmanının 24 saatlik bir süre içerisinde 230 milyon izlenme ile rekor kırdığını hatırlarsınız. Daha film çıkmadan fragmanın bu kadar izlenmesinden filmi dört gözle bekleyenlerin sayısının ne kadar çok olduğunu anlayabilirsiniz. Bu serinin hayranı olarak Sonsuzluk Savaşı, benim de en çok beklediğim filmlerin başında geliyor.

Yaklaşık 60 kadar çizgi kahramanın yer alacağı serinin son filmi Yenilmezler 3’te Marvel Sinematik Evreni son bulacak ve yeni bir evren yaratılacağı düşünülüyor.

Tavsiye Makale: Avengers: Infinity War’da Hangi Süper Kahramanlar Yer Alacak?

Filmin Konusu: Captain America Civil War (Kahramanların Savaşı) ‘da yaşanan olayların ardından dağılan yenilmezler, dünyanın tehlike altına girmesi üzerine tekrar birleşirler ve birlikte savaşırlar. Daha önceli bölümlerde de bahsi geçen sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünya için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bakalım kahramanlarımızı sorunsuz bir şekilde bu tehdidi ortadan kaldırabilecek mi?

Ne Zaman Çıkacak: 27 Nisan 2018

Oyuncular: Robert Downey Jr.,  Scarlett Johansson,  Chris Evans, Chris Hemsworth,  Jeremy Renner

Tür: Bilim kurgu, Aksiyon

2- Deadpool 2

deadpool 2 film yorumu

Alışılmadık bir Marvel karakteri olan Deadpool’un ilk filmi büyük beğeni ile karşılanmıştı. Ben de filmi sinema izlemiş ve çok beğenmiştim.

Filmin Konusu: Kanser teşhisi konulan Wade Wilson(Deadpool), bilindik tedaviler ile iyileşemediği için Weapon x adı verilen bir program ile iyileşebileceği vaat edilir ve bu programa katılır. Tedavinin ardından bambaşka bir karaktere bürünen Wade Wilson, umarsamaz ve garip bir espri anlayışına sahip bir kahraman olur çıkar. Hayatını bu hale sokanlardan intikam almak için araştırmalara başlar ve kendisi gibi garip yöntemlerle intikamını almaya başlar. İlk filmin konusu bu şekilde… 2. Film de bu hikayenin devamı şeklinde olacaktır.

Ne Zaman Çıkacak: 1 Haziran 2018

Oyuncular: Ryan Reynolds,  Josh Brolin,  Morena Baccarin,  T.J. Miller,  Shiori Kutsuna

Tür: Aksiyon, Komedi, Macera

3- Maze Runner: The Dead Cure – Labirent: Son İsyan

Maze Runner The Dead Cure film yorumu

Filmin Konusu: Thomas ve arkadaşları, labirentten kurtulmuşlar, fakat içlerinden birisinin ihaneti sonucu tekrar W.I.C.K.E.D’a karşı savaşmak zorunda kalmışlardı. Bu mücadelenin sonunda Minho, düşmanlar tarafından kaçırılmıştı. Son filmde Thomas’ın arkadaşını kurtarmak için çabalamasını ve bu çabanın dünyanın da kaderini değiştireceğini göreceğiz.

Ne zaman çıkacak: 26 Ocak 2018

Oyuncular: Kaya Scodelario,  Dylan O’Brien,  Walton Goggins, Nathalie Emmanuel,  Katherine McNamara

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Gerilim, Macera

4- Black Panter

Black Panter film yorumu
yeni çıkan filmler

Film Konusu: Babasının ölümü üzerine Kaptan Amerika ile birlikte savaşan Wakanda’nın yeni kralı olan T’Challa, her ne kadar izole olmuş bir toplum olsalar da teknolojik açıdan gelişmiş olan Wakanda’yı yönetmek için yola koyulur. Babasının ölmesi ile ülkesinde kaos hakimdir ve taht için farklı adaylar da vardır. T’Challa , ülkesinin içinde bulunduğu kaos ortamından çıkarıp savaşa sürüklenmesini  engellemek için yeni müttefikler elde etmenin yolunu arar. İlk siyahi süper kahramanlardan olan Kara Panter, bu filmle ilk defa konunun merkezinde yer almaktadır.

Ne zaman çıkacak: 16 Şubat

Oyuncular: Chadwick Boseman,  Michael B. Jordan,  Lupita Nyong’o, Martin Freeman,  Danai Gurira

Tür: Bilim Kurgu, Dram, Fantastik, Aksiyon

5- Aquaman

Aquaman film yorumu

Filmin Konusu: Arthur Curry, Atlantis su altı krallığının varisi olduğunu öğrenir öğrenmez halkını yönetmek ve olması gereken kahraman rolünü oynamak için ilk adımları atar.

Ne zaman çıkacak: 21 Aralık 2018

Oyuncular: Nicole Kidman,  Amber Heard,  Willem Dafoe,  Dolph Lundgren,  Patrick Wilson

Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Macera

6- Ant-Man and The Wasp

Ant-Man and The Wasp film yorumu

Filmin Konusu: Scott Lang, bir süper kahraman olmasının yanında babalık rolünü de layıkıyla yapmak zorundadır. Bu iki zorlu rolün altından kalkmaya çalışan Scott, acil bir görev için tekrardan çağrılır. Kahramanımız, Karınca-Adam kostümünü giyip The Wasp ile birlikte geçmişindeki sırları açığa çıkarmaya çalışmalıdır.

Ne zaman çıkacak: 6 Temmuz 2018

Oyuncular: Evangeline Lilly,  Michael Douglas,  Paul Rudd,  Michael Peña,  T.I.

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon

7- Jurassic World 2: Yıkılmış Krallık

Jurassic World 2 film yorumu

Filmin Konusu: Kült filmlerden olan Jurassic Park’ın devam filmlerinden olan Jurassic World, ilk filmi ile büyük bir kitle topladı. Ben filmi izlemiş ve …. Adlı yazımda filmden bahsetmiştim.

Jurassic Park’ın bilinen dinazorları, artık değişmiş, büyümüş ve daha farklı özelliklere sahiptir. 2. Filmde de yeni karakterler ve yeni dinazorlar ile karşılaşacağımız kesin.

Tavsiye: Jurassic World 1 Film Yorumu

Ne zaman çıkacak: 8 Haziran 2018

Oyuncular: Chris Pratt,  Bryce Dallas Howard,  Jeff Goldblum,  B.D. Wong,  Toby Jones

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Gerilim, Macera

8- Mission: Impossible 6 (Görevimiz Tehlike)

Mission Impossible 6 film yorumu

Filmin Konusu: 1996 yılından bu yana devam eden seri, aksiyon severlerin hala en çok izlediği filmlerden… Serinin 6. Filminde Tom Cruise başrolde. Bir önceki filmi izlemiş ve beğenmiştim. Büyük ihtimalle bu filmi de severek izleyeceğim.

Ne zaman çıkacak: 27 Temmmuz 2018

Oyuncular: Tom Cruise,  Jeremy Renner,  Henry Cavill,  Rebecca Ferguson,  Vanessa Kirby

Tür: Aksiyon, Gerilim, Macera

9- Tomb Raider

Tomb Raider film yorumu

Filmin Konusu: Babasının kaybolmasından 7 yıl geçmiş, 21 yaşındaki Lara Croft ticaret imparatoluğunun başına geçmeyi reddederek üniversite hayatına devam eder. Bir süre sonra babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve kendini Japonya kıyılarındaki gizemli bir adada bulunan bir mezarda bulur. Bu mezar babasının en son ziyaret ettiği yerdir.

Mezarı incelemesinin ardından Lara, kendini bilinmeyen ve zorlu bir yolculukta bulur. Bu yolculukta kahramanımız içindeki gücü keşfetmeli ve zorlukların üstesinden gelmelidir.

Tamamını okumak için tıklayın: Tomb Raider (2018)

Ne zaman çıkacak: 16 Mart 2018

Oyuncular: Alicia Vikander,  Daniel Wu,  Dominic West,  Walton Goggins,  Alexandre Willaume

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera

10- Ready Player One – Başlat

Ready Player One film yorumu
en iyi 2018 filmleri

Filmin Konusu: Küçük yaşta ailesini kaybettiği için dünya sıkıntıları içerisinde olan Wade Watts, bu sıkıntılarından kurtulmak ve bir nebze bile olsa rahatlamak için The Oasis adlı oyunu oynamaktadır. Oyunun milyoner kurucusunun oyun içerisinde sakladığı anahtarı bulana ölümünün ardından tüm servetini vereceğini duyurması üzerine kahramanımız da bu ödülün peşine düşer. Ancak şirket hissedarları ve paragöz oyuncular bu anahtarı bulmak için öldürmek dahil her şeyi yapmaya hazırdır.

Tamamını okumak için: Ready Player One Filmi

Ne zaman çıkacak: 30 Mart 2018

Oyuncular: Simon Pegg,  Ben Mendelsohn,  Olivia Cooke,  Julia Nickson,  Mark Rylance

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera

11- Pacific Rim: Uprising – Pasific Savaşı 2

Pacific Rim Uprising film yorumu

Film Konusu:

Pasifik Savaşı 1: Kaiju adındaki deniz yaratıkları insanlığın kökünü kazımak için çalışmalarına devam ederken, bu yaratıklardan kurtulmak için Jaeger adlı robotlar üretilir. Beyin gücüyle yönetilen bu robotlar da kaijular ile mücadele de etkili olamamıştır. İnsanlığın son çaresi, eski pilot (Charlie Hunnam) ve deneyimsiz stajer (Rinko Kikuchi)’dir.

(2. filmin konusu hakkında bilgi gelince güncelleyeceğim.)

Ne zaman çıkacak: 23 Mart 2018

Oyuncular: Dustin Clare,  Charlie Day,  Daniel Feuerriegel,  Rinko Kikuchi,  Scott Eastwood

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera

12- The Equalizer  2 – Adalet

The Equalizer  2 film yorumu

İlk Filmin Konusu: Eski bir Black Ops askeri olan Robert McCall, emeklilik günlerini geçirirken Teri ismindeki bir kızın kurtulması gerekir ve ister istemez bu işe dahil olur. Rus mafyası ile karşı karşıya kalır ve macera başlar.

Ne zaman çıkacak: 10 Ağustos 2018

Oyuncular: Denzel Washington,  Bill Pullman,  Melissa Leo,  Pedro Pascal,  Ashton Sanders

Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç

13- X-Men: Dark Phoenix

X-Men Dark Phoenix film yorumu
en iyi bilim kurgu filmleri

Filmin Konusu: X-Men: Apocalypse filminde karşımıza çıkan Dark Phoenix karakteri, Apocalypse’ye karşı mücadelede rol oynamış ve x-men ekibini kurtarmıştı. X-men serisinin  spin-off projesi olan bu filmde, mutantlar uzay yolculuğu yapacak ve X-Jet’ bir güneş patlamasının isabet etmesi sonucu zor durumda kalacaklar. Jean Grey, ekibi kurtarmak için gücünü kullanacak, fakat içindeki kötü tarafı olan Dark Phoenix ortaya çıkacak.

Ne zaman çıkacak: 2 Kasım 2018

Oyuncular: Sophie Turner, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult

Tür: Bilim, Kurgu, Aksiyon, Macera

14- Insidious: The Last Key – Ruhlar Bölgesi 4 Son Anahtar

Insidious The Last Key film yorumu
en iyi 2018 korku filmleri

Korku filmi kategorisinde başarılı bulduğum serilerden birisidir, Ruhsal Bölgesi. Korku severlerin mutlaka izlemesini tavsiye ederim.

Film Konusu: İlk filmde hayatını kaybedeb Elisa Rainier karakteri 4. filmde yer alıyor. Yardımcıları Specs ve Tucker ile birlikte önceki evindeki paranormal aktiviteleri çözmeye çalışır.

Ne zaman çıkacak: 5 Ocak 2018

Oyuncular: Leigh Whannell,  Spencer Locke,  Josh Stewart,  Kirk Acevedo,  Lin Shaye

Tür: Dram, Gizem, Korku

15- New Mutants – Yeni Mutantlar

New Mutants film yorumu

Filmin Konusu: Charles Xavier’ın mutant okulundan mezun olan süper güçlere sahip olduklarını yeni yeni anlayan 5 genç mutantın hikayesini konu alıyor: Gizli bir tesiste kapalı tutulmaktadır ve oradan kurtulmak için mücadele verirler.

Ne zaman çıkacak: 13 Nisan 2018

Oyuncular: Maisie Williams,  Anya Taylor-Joy,  Charlie Heaton,  Henry Zaga,  Blu Hunt

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon

16- Arif v 216

Arif v 216 film yorumu
en iyi 2018 yerli filmleri

Filmin Konusu: Arif’in yakın dostu robot 216, insan olmanın hayali ile dünyaya iner ve insan gibi yaşamaya başlar. İlk zamanlar sıkıntı yaşamasa da farklı olduğunun anlaşılması üzerine problemler ortaya çıkmaya başlar. Ayrıca bir iş adamı 216’yi kandırıp kendisinden esinlenip yeni robotlar kopyalar ve geleceği değiştireceğini düşünür. Bunu duyan arif hem arkadaşını hem de dünyanın geleceğini kurtarmak için kolları sıvar.

Ne zaman çıkacak: 5 Ocak 2018

Oyuncular: Cem Yılmaz,  Ozan Güven,  Seda Bakan,  Zafer Algöz, Özkan Uğur

Tür: Komedi, Macera, Bilim Kurgu

17- Venom

Venom film yorumu

Filmin Konusu: Marvel Sinematik Evreni’nin ezeli kötü karakterlerinden olan Venom’un hikayesi işlenecek. Bu rolü Tom Hardy üstlenecek.

Ne zaman çıkacak: 5 Ekim 2018

Oyuncular: Tom Hardy,  Woody Harrelson,  Michelle Williams,  Riz Ahmed,  Jenny Slate

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Fantastik, Gerilim, Macera

18- Alpha – Alfa Kurt

Alfa Kurt film yorumu

Filmin Konusu: Hikaye, üst paleotik çağ döneminde (20 bin yıl önce) Avrupa’da geçer. Kabilesi ile ava çıkan bir genç, yaralanır ve kendine geldiğinde terk edildiğini fark eder. Hayatta kalma mücadelesi verirken sürüsünden ayrılmış bir kurt ile karşılaşır, yavaş yavaş birbirlerine ısınırlar ve arkadaş olurlar. Çetin kış gelmeden evlerine ulaşmak zorundadırlar.

Ne zaman çıkacak: 9 Mart 2018

Oyuncular: Natassia Malthe,  Kodi Smit-McPhee,  Leonor Varela, Jens Hultén,  Jóhannes Haukur Jóhannesson

Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim

19- Rampage: Büyük Yıkım

Rampage film yorumu

Filmin Konusu: Kendisini insanlarda izole etmiş bir primatolog olan Davis Okoye, doğumundan bu bakımı ile ilgilendiği zeki goril ile bağ kurmuştur. Bu gorilin yanlış bir deney ile canavara dönüşmesinin ardından gelen araştırmalar ile daha birçok hayvanın bu şekilde deneylere maruz kaldığı öğrenilmiştir. Davis Okoye, kendi gorili gibi deneylere maruz kalan hayvanları kurtarmak için kolları sıvar.

Ne zaman çıkacak: 11 Mayıs 2018

Oyuncular: Dwayne Johnson,  Jeffrey Dean Morgan,  Malin Akerman, Naomie Harris,  Marley Shelton

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera

20- Annihilation – Yok Oluş

Annihilation film yorumu

Filmin Konusu: Anormal aktiviteler gerçekleştiği için hükümet tarafından karantina bölgesi ilan edilen Arena X’e uzun bir süredir girip çıkan olmamıştır. Daha sonra bu bölgeye keşifler düzenlenir. İlk keşif grubu cennet gibi bir doğanın bulunduğunu belirtse de diğer keşifler bölgede çözümlenmemiş olayların olduğunu anlamakla kalmaz 11. Keşif grubu döndükten sonra kanserden ölür. Bunun üzerine 12. Keşif grubu bölgeyi araştırmak için hazırlanır.

Ne zaman çıkacak: 9 Mart 2018

Oyuncular: Natalie Portman,  Jennifer Jason Leigh,  Tessa Thompson,  Oscar Isaac,  Gina Rodriguez

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera

21- Red Sparrow

Red Sparrow film yorumu

Filmin Konusu:  Dominika Egorova, Rus güvenlik servisinde ‘’sparrow’’ olmak için eğitim alır. Sparrow olmak demek, vücudunu bir silah olarak kullanmak ve benlik hissini kaybetmektir. Vücudunu silah olarak kullanabilme yeteneğini kazanan  Dominika, benliği kaybetmek istemez ve bu konuda direnir. Bir süre sonra programın en güçlüsü haline gelir.

Ne zaman çıkacak: 2 Mart 2018

Oyuncular: Jennifer Lawrence,  Jeremy Irons,  Mary-Louise Parker, Joel Edgerton,  Charlotte Rampling

Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim

22- Mortal Engines

Mortal Engines film yorumu

Filmin Konusu: Dünyayı yok olma eşiğine getiren büyük savaş bitmiş, insanlar yeni yaşam şekilleri ile hayatlarını sürdürmeye başlamışlardır. Hareket edebilen büyük şehirler, küçük şehirleri yağmalayıp yaşamlarına devam etmektedirler.

Ne zaman çıkacak: 14 Aralık 2018

Oyuncular: Hugo Weaving,  Robert Sheehan,  Colin Salmon,  Stephen Lang,  Hera Hilmar

Tür: Bilim Kurgu

23- The Commuter

The Commuter film yorumu

Filmin Konusu: İşten eve evden işe gitmek için düzenli olarak her gün banliyö trenini kullanan bir sigorta şirketinde çalışan Michael McCauley , her zamanki sıradan yolculuklarının birisinde Joanna adlı bir kadınla tanışır. Kadın ile tanışmasının ardından bir komploya düştüğünü fark eden Michael McCauley, kendi hayatı ile birlikte trendekilerin de hayatını kurtarmak zorunda kalır.

Ne zaman çıkacak: 12 Ocak 2018

Oyuncular: Liam Neeson,  Vera Farmiga,  Patrick Wilson,  Sam Neill, Clara Lago

Tür: Aksiyon, Gerilim

TAVSİYE MAKALE: En İyi 2018 Korku Filmleri

2018 yılında vizyona girecek bilim kurgu, fantastik, dram, komedi, suç, gerilim, korku, macera vb. türlerdeki en iyi filmler hakkında elimden geldiğince size bilgi vermeye çalıştım. Zamanla listemi genişleteceğim ve eksik bilgisi olan filmleri güncellemeye çalışacağım. Listemdeki filmler hakkındaki yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim.