İzmir’in işgalini konu edinen, uzun zamandır dizi severlerin beklediği Vatanım Sensin’in ilk bölümü yayına girdi.

Uzun zamandır birçok kişinin konusunu ve oyuncularını merak ettiği, İzmir’in işgal günlerini anlatan Kanal D’nin yeni dizisi ”Vatanım Sensin” bugün yayına girdi. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel‘in başrolde olduğu Vatanım Sensin dizisi, daha yayınlanmadan birçok kişinin dikkatini çekmişti. Gerek konusu(senaryosu) gerekse oyuncuları bakımından gerçekten de harika bir dizi bizi bekliyor. Yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan‘ın üstlendiği Vatanı Sensin dizisinin konusuna değinelim isterseniz:

Cevdet (Halit Ergenç), Balkan Harbi’nin sonlarında Selanik’te binbaşılık görevini yerine getirmektedir. Vatanını canı pahasına savunan bir asker, karısı Azize (Bergüzar Korel) ‘ye deliler gibi aşık bir koca, çocuklarına (Ali Kemal, Yıldız, Hilal) karşı şefkatli bir baba ve annesi Hasibe’nin hayırlı evladıdır. Cevdet’in bir de kan kardeşi Tevfik vardır. Canları pahasına vatan topraklarına beraber savunmaktadırlar. Ne var ki birgün kader ağlarını örmüş ve Cevdet’i ailesinden ayırmıştır. Kalleş bir olaya kurban giden Cevdet, her ne kadar istemese de ailesinden kopmak durumunda kalır. Selanikten İzmir’e göçmek zorunda kalan karısı Azize’ye Cevdet’in can yoldaşı -aynı zamanda içten içe Azize’ye aşıktır- Tevfik yardım eder.

İzmir’e göç eden Azize, kayınvalidesi ve iç çocuğu ile çetin bir mücadelenin içine düşmüştür. Kocasının yokluğu bir taraftan savaşın zorluğu bir taraftan zorluklar içerisinde çocuklarını büyütür.

Gel zaman git zaman Azize ve Cevdet’in çocukları büyür (yıl 1919). Ali Kemal, içindeki aşk acısı ile serseri mayın gibi etrafta dolaşır; Hilal, işgale karşı halkı örgütlendirmek için gazetelere yazı yazarken başını derde sokar; Yıldız ise gizlice katıldığı baloda Yunan Teğmen Leon’a aşık olur. Bu olaylar yaşanırken İzmir’in işgal edileceği haberi duyulur. İzmir’in işgali, bu aileye ummadıkları bir kişiyi de getirecektir.

Vatanım Sensin’in konusu kısaca bu şekilde. Sadece konusundan yola çıkarak bile dizinin ne kadar da esaslı bir dizi olacağı kanısına varabiliriz. Daha ilk çıkan bölümlerinde oyuncularında performanslarını dikkate alınca gerçekten de Vatanım Sensin bize güzel saatler geçirmemizi sağlayacak. Vatanım Sensin, neyi anlatıyor, nasıl bir dizi diye düşünüp durmayın diziyi izleyin.

Vatanım Sensin Dizisi Oyuncuları:

Halit Ergenç (Cevdet)

Bergüzar Korel (Azize)

Onur Saylak (Tevfik)

Senan Kara (Veronika)

Baki Davrak (Vasili)

Şebnem Hassanisoughi (Eftelya)

Celile Toyon (Hasibe)

Boran Kuzum (Leon)

Pınar Deniz (Yıldız)

Miray Daner (Hilal)

Kubilay Aka (Ali Kemal)

İyi seyirler 🙂