bilgi-paylasimi-yapmak

Paylaşmak, hayatın her alanında güzeldir. İnsan ilişkilerini kuvvetlendiren en büyük eylemlerden birisidir bence. İster mutluluğunuzu paylaşın isterse acınızı… Paylaştığınız kişi ile aranızda duygusal bir bağ oluşur. Bu durum bilgi paylaşımında da aynıdır. Özellikle blog yazarlarının birbirleri arasında yaptığı bilgi paylaşımı da büyük bir önem taşır.

Blogların birbirini desteklemesi ve bilgi paylaşımı hakkında blog yazarı arkadaşım Doktor Hayat ile konuşurken bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı duydum. Ayrıca dün bir arkadaşımız bir konuda benden yardım istedi; birkaç kişiye mail atmış geri dönüş alamamış. Daha önce aynı konu üzerine konuşmuştuk. Sanırım çekindiğinden soramamış, rahatsız etmemek için. Diğer arkadaşlarım neden cevap vermediler, bilmiyorum. Belki de yoğun olduklarından… İşte bunlar yazıma sebep oldu.

Bazı blog yazarı arkadaşlarımız yardım etme kısmında biraz bencil davranıyorlar sanırım. Öğrendiklerini başkalarına aktarmak istemiyorlar. Elde ettikleri başarıyı başkalarının da elde etmesini istemiyorlar. Açıkçası buna anlam veremiyorum. Tabi ki bazı koşullarsa rekabet ortamı oluşabilir; bu durum kabul edilebilir. Örneğin benzer ürün satan bir ticaret sitesinin birbirleri ile paylaşım yapması zor olabilir, fakat kişisel yazıların paylaşıldığı kişisel bloglar veya moda, kozmetik vb. konular üzerine yazan bayan bloggerların arasında rekabetin olma durumuna karşıyım. Her şey parasal maddi kazançlar değildir. Dost da kazanmak önemlidir.

Tavsiye makale: Kişisel Blog Yazmak Bana Ne Kazandırdı?

Blog yazarları birbirleri arasında bilgi paylaşımı yapacak ki, diğer her alanda birbirlerine destek olacak ki daha başarılı ve kaliteli bloglar yetişsin. Ülkemizdeki blog yazarlığı anlayışı ile yurt dışındaki anlayış çok farklı değil mi? Dışarıdaki bloglar daha değerli ve kendilerine önem veriliyor. Yurdumuzda ise hala blog yazarları güvenilir mi değil mi diye haberler çıkıyor. Blogların gereken değeri alması konusunda Hüzün Sarısı blogu gerek sosyal medyadan gerekse kendi blogundan paylaşımlarda bulunuyor, mesela. Örnek teşkil eden bir davranış.

blog-ve-bilgi-paylasimi

Blog yazarları arasında bilgi paylaşımına en iyi verebileceğimiz örnek Blog Hocam‘dır. Eğer blog hocam blog yazarlığı hakkında edindiği bilgileri sadece kendisine saklasaydı emin olun bugün çok az başarılı blog yazarı ortaya çıkardı. Birçoğumuz onun verdiği bilgiler ile blogumuzu açtık ve düzenledik. Hala da blogundan faydalanmaya devam ediyoruz. Aynı şekilde elde ettiği tecrübeleri paylaşan blog yazarlarımız var-şükür ki. Sayıları da gitgide artıyor; ne mutlu.

Blog yazarlarının birbirlerine destek olması gerektiği ile ilgili bir önceki yazımda da bahsetmiştim. Eğer biz birbirimize destek olursak ve yeni yetişen blog yazarlarına yardım edersek bloglar daha da değerli olur. Blogları ve blog yazarlarını küçük düşürmeye çalışan ya da verdiğimiz emekleri hiçe sayanlara karşı birlik olmamız gerekir. Bu da bilgi paylaşımı ile olur. Ben böyle düşünüyorum. Olayı dramatikleştirdiğimi düşünenler olabilir, fakat birçok arkadaşın aynı fikirde olduğu kanısındayım. Sizin düşüncelerinizi de alabilirim. Lütfen…