kisisel blog ve para kazanmak

Kişisel Blog Yazarak Para Kazanmak

Kişisel blogumu açarken hiçbir şekilde para kazanma amacı gütmedim. Fakat blog yazarlığı hayatına girince ve blogum bazı reklam şirketleri tarafından incelenip reklam teklifleri alınca blogumdan para kazanılacağını öğrendim. Her ne kadar ticari amaçla blog açmasam da blogumdan kazanç elde etmek beni mutlu etti. Bir nevi emeklerinin karşılığını almaktı. Ama her ne olursa olsun kişisel blogumun bana kazandırdığı en büyük şey sizler ve yorumlarınızdır.

Blog’dan para kazanmak bazılarına kötü bir şeymiş gibi gelse de blog yazarken verilen büyük bir emek var. Diyebilirsiniz ki ‘’ www.musazsari.com bir  kişisel blog değil mi? İstediğinizi yazıyorsunuz. Ne emeğini var?’’ Blog yazmaya başlayınca ve belirli bir kitle oluşurunca sadece kendi düşüncelerinizi yazmak yetmiyor. Bazen takipçilerinizden de istekler geliyor ve onların istekleri doğrultusunda yazılar da yazıyorsunuz. Ayrıca okuyucuya faydalı içerikler üretmek için saatlerce araştırma yapıp saatlerce yazıyorsunuz. Sanmayın ki bu yazılanlar birkaç dakikada yazılıyor? Belirli bir bilginin, araştırmanın ve tecrübenin sonucunda bu yazılar ortaya çıkıyor. Ödül niteliğinde kazandığımız birkaç kuruş çok mu?

Kişisel bloglar ne kadar kazanır

Üstelik birçok kişi blog yazarlarının milyonlar kazandığını düşünüyor. Sayfamızda birkaç reklam ya da tanıtım yazısı görünce ‘’oh, paraları götürüyorsunuz bakalım’’ vb. sözleri duymayan çok az kişisel blog yazarı vardır. Kazanılan üç-beş kuruş çay parası. Onu da çok görmeyin. Bu konuya ayrıca değinmek istedim, çünkü bir arkadaşımız densizce yorumlar yapmıştı. Olur da olursa ne demek istediğimi anlar(?)

Para kazanma isteği ve çöp bloglar

Her ne kadar kişisel blog yazarak para kazanılsa da para kazanmak için blog açmak çok da hoş görülmez. Bu aralar blog’dan para kazanıldığını öğrenen birçok kişi blog açıyor. Sırf para kazanmak amacıyla blog açtıkları için de maalesef hüsrana uğruyorlar. Bloglarına birkaç içerik girip Google Adsense’den veyahut diğer reklam ağlarından reklam almaya çalışıyorlar; olmuyor. Bloglarından içerik olmadığı için firmalardan da reklam alamıyorlar. Hal böyle olunca para kazanamadıkları için pes ediyorlar. Ve bloglarını blog çöplüğüne terk ediyorlar.

Bu pes eden arkadaşların durumu yine iyi. Bazıları var ki, normal hayatta hırsızar mı bilmiyorum, başkalarının bloglarından makaleleri kopyala yapıştır yöntemi ile kendi bloglarına aktarıyorlar ve blog yazdıklarını zannediyorlar. Başkalarının emeklerini çalıp üç-beş bir şey biz de kazanır mıyız diye koşuşturup duruyorlar. Onlarca makaleyi kopyala-yapıştır yaparak geçirdikleri zamanı blog yazmaya ayırsalar emin olun para kazanmaya başlarlar. Ama bu da karakter meselesi. Gerçek hayatta ahlaksızda bir insan, hiç düşünmeden makalenizi de çalar. Hatta ben de içerik hırsızlığına maruz kalmıştım. Onunla ilgili makalemi aşağıdan okuyabilirsiniz.blog yazmaktan vazgecmek

Kişisel bloglara destek olun

Diyeceğim o ki, kişisel blog yazarlarına köstek olmaktan çok destek olun. Birçok arkadaşım siz okuyucularımız için kaliteli, özgün, farklı, akıcı, ilgi çekici, güncel makaleler yazmak için saatlerini harcıyor. Sırf sizin sorularınıza cevap vermek için araştırma yapıp onlarca makale okuyor. Emek harcıyor. Bu fedakarlıkları da hem blogu hem de sizin için yapıyor. O yüzden kıymetinizi bilin. Bilen arkadaşlara bir şey demiyorum. Blog yazarlarına hoş görüyle yaklaşmayanlara diyorum. Bizlere destek olun.

Nasıl destek olurum?

Peki nasıl destek olacaksınız? Yazılarımızı okuyun, eleştirici veya takdir edici yorumlar yazın, eksiğimiz varsa tamamlayın, sorunuz varsa sorun, beğendiğiniz yazıları sosyal medyadan yayınlayın, takip ettiğiniz kişisel blogları arkadaşlarınıza tavsiye edin, sosyal medya sayfalarımızı takip edin, ettirin… Bu ve benzeri şekillerde destek olursanız emin olun çok daha kaliteli içerikler üretilecektir. Kaliteli blog yazarlarının gerçekten bu konuda desteğe ihtiyacı var.

Buraya kadar gelip makalemi okuduğunuz için teşekkür ederim. Nereden girdim nereden çıktım ben de makaleyi yazarken anlayamadım. Ama hiçbir değişiklik yapmadan, makalenin havasını bozmadan ayrılıyorum. Hepinize mutlu günler dilerim. Kişisel blogumu takip etmeye devam edin.