musaozsari.com kisisel blog

Kişisel Blog

Kişisel blog, duygu ve düşüncelerimizi, bir konu hakkında eleştiri ve tavsiyelerimizi yazabileceğimiz blog türüdür. Her ne kadar önemini yitirdiği söylense de blog kavramını en iyi uygulayan blog çeşididir kişisel blog. Çünkü blogun tanıtımında web günlüğü terimi kullanılır. Yani blog aslında bizim normal hayatta tuttuğumuz günlüklerin dijital ortamda yazılmasıdır. Tek farkı günlüklerimizi kimseye okutmayız; ama blogumuzu okunsun diye yazarız. Ya da okuduğunu bilerek yazarız. O yüzden kişisel bloglar blog hayatının vazgeçilmez parçasıdır. En azından ben öyle düşünüyorum.

Yaklaşık 2,5 yıldır bloguma yazıyorum. Bloguma tam anlamıyla önem verdiğim süre son 1,5 yıldır. İlk zamanlar blog yazarlığı nedir?, kişisel blog nasıl yazılır?, blog teması düzenlemesi nasıl yapılır?’’ sorularına cevap arayıp birçok makaleyi ve başarılı blog yazarlarını takip etmekle geçtiği için, yani yazmaktan çok okumakla geçtiği için, blogumda yazmaya çok zaman ayıramadım. Ayrıca iş hayatı ve araya askerliğinde girmesiyle blogumu biraz boşlamış oldum. Ama sonradan hızla bloguma yazı girmeye başladım ve blogumu istediğim yere getirdim. Her ay 70-80 bin kişiye blogum vasıtası ile ulaşabiliyorum. Bu da beni gerçekten çok mutlu ediyor. Ayrıca her geçen gün takipçi ve ziyaretçi sayım arttıkça çok daha mutlu oluyorum.

kisisel blogum bana ne kazandirdi

Kişisel blogum bana neler kazandırdı?

Blogumun gelişimi hakkında bilgi verdikten sonra Blog Yazarlığı boyunca blogumun bana neler kazandırdığı hakkında kısaca bilgi vermek isterim. Hem maddi hem de manevi bir çok kazancım oldu.

Kendimi tanıtma fırsatı yakaladım

Kişisel blogların amacı adı üstünde kişisel olduğu için bir kişiyi tanıtma işlevi görür. Ben de ”kişisel blogum” sayesinde kendimi tanıtma fırsatı yakaladım. Yazılarımın okunup okunmayacağını, okunduğunda ne tepkiler alacağını öğrenmiş oldum. Yani sizlere yazış tarzımı, düşüncelerimi ve duygularımı aktararak bir nevi özgeçmişimi hazırladım.

Yazma pratiği yaptım

İleride yazın hayatına atılmak isteyen birisi olduğum için  blogumda yazarak pratik yapmış oldum. Bilirsiniz ki yazmak kolay gibi gözükse de aslında zor bir eylem. Özellikle belirlenmiş bir konu üzerinde yazmaya çalışmak insana for sarfettiriyor ve gerçekten çok zorluyor. Bu durum makale en çok da makale yazarları için geçerli. Verilen anahtar kelimeler ile özgün, ilgi çekici makaleler hazırlamak pek de kolay değil. O yüzden yazma pratikleri yapmak gerekir. Kişisel blogumun da bana bu konuda çok faydası dokundu.

Blogumdan para kazandım

Kişisel blogumu açtığımda blog yazarak para kazanmak gibi bir derdim yoktu. Fakat blogum tanınmaya başlayınca ve değerleri yükselince reklam şirketlerin teklif gelmeye başladı. Ben de teklifleri değerlendirdim ve çok olmasa da blogumdan para kazanıyorum. Emeklerimin karşılığnda aldığım küçük mevlalalar tabi ki de insanı mutlu ediyor. Kim mutlu olmaz ki?

Tavsiye Makale: Blog’dan Para Kazanmak Üzerine

Tavsiye Makale: Blog’dan Para Kazanmak için Tavsiyeler

blog yazarlari dostlugu

Yeni dostluklar kurdum

Blog yazarlığının amacı sadece yazmak değildir. He okuyucular hem de diğe blog yazarları ile etkileşim halinde olunursa bir anlam taır. Yoksa blog yazmak, öyle yazıp yazıp bir kenara çekilmek değildir. Yazdığınız makalelere yorum gelirse cevaplamalısınız, ilginizi çeken diğer blogları takip etmelisiniz, okuduğunuz makalelere yorum yazmalısınız, size bir şey sorulursa cevap vermelisiniz, takıldığınız sorularda yardım istemelisiniz. Bu yazdıklarım ile etkileşimi kuvvetli bir blog yazarı olursunuz. Bu sayede hem yeni kişiler tanımış olusunuz hem de blogunuzu tanıtımı olursunuz.

Yukarıda bahsettiğim konulara her zaman dikkat ettim. En azından elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu sayede de birçok yeni arkadaş edindim. Yaşları hiç önemli değil. Bazıları kardeşim oldu, bazıları arkadaşım, bazıları da ağabeyim/ablam oldu. Hepsi ile güzel bir ortam kurduk. Şükür bu samimi ortamı da devam ettiriyoruz. Blogumun bana sağladığı en büyük kazanç da bu olsa gerek. Dostluk…

Düşününce kişisel blogumun bana çok fazla katkıları oldu. O yüzden bloguma imkan dahilinde yazı girmeye çalışıyorum. Makalelerimi de özenle seçiyorum. Özensiz yazmak ona ve siz okuyucularıma hakaret olur değil mi? Ben sitemin bana kazandırdıkları hakkında uzun bir yazı yazdım. Peki blogunuz size neler kazandırdı? Yorum yazarsanız sevinirim. Kişisel blogların özelliklerini anlattığım makaleme de buradan ulaşabilirsiniz.

 

Blog yazarlığının manevi katkılarının yanı sıra size ek gelir olarak da artısı vardır. Blogunuzda en uygun reklam türlerini yayımlayarak blog yazarak para kazanma tecrübesine siz de sahip olabilirsiniz. Ayrıca makale yazma konusunda kendinizi geliştirdikçe makale yazarak para kazanmak hayal değil.

Blog açmaya siz de kara verdiyseniz blog isim önerileri adlı yazıyı okuyarak blog yazmaya başlayabilirsiniz.