icerik hirsizligi

Blog Yazarı Olmak

Bu yazıyı daha önce yazmayı planlıyordum, lakin bugüne nasipmiş. Bir çok blog yazarının bloguna makale üretebilmek için canla başla çalıştığını biliyorum. Bloguna emek veren bir çok blog yazarı, yeri geliyor uyumuyor, yeri geliyor dışarıya çıkmıyor, yeri geliyor sosyal hayattan kopuyor, yeri geliyor sevgilisini ya da arkadaşını satıyor ama blogunu sahipsiz bırakmıyor. Kendine ayırması gereken zamanını bloguna ve okuyucularına ayırıyor. Bu kadar çalışmasına rağmen hak ettiği değeri görüyor mu o meçhul ama, her şeye rağmen blogumuzdan vazgeçmiyoruz değil mi? ”Tabi ki de vazgeçmiyoruz” diyenler işte gerçek blog yazarı onlar. Diyemeyenlerse ya daha blog yazarlığının anlamını bilmiyorlar (az bir kısmı zamanla bilecektir) ya da hırsızdan başka bir şey değildir.

Dün rastgele bir bloga denk geldim-gerçi içimden blog demek geçmiyor, her neyse. Adını herkesin bildiği Blog Hocam olarak seçmiş. Daha önce Blog Hocam’ın yazarı Serdar Kara’nın bir yazısında kendisini taklit eden bir çok kişinin olduğunu söylemişti. Hem tema olarak hem de içerik olarak. İsim olarak başka bir Blog Hocam olduğu bilmiyordum öğrenmiş oldum.

Arkadaşlar bu yazıyı yazarken bir yandan da bu saygısızın blogunu inceliyordum ve başka bir blog daha açtığını gördüm. Onu da inceledim. Hakkımda kısmını usluer.net’ten almış. Ayrıca usluer’in yazılarını da kopyalamış. Durun komik bir haber daha vereyim. Benim yazılarımı da çalmış. Şimdi bu yazıyı yazarken fark ettim. Ne kadar gülünç bir durum değil mi?

Daha önce yazılarımın çalınması gibi bir durumla karşılaşmıştım. Yine öyle rastgele gezerken yazılarımdan bazılarının kaynak verilmeden yayınlandığını gördüm. Hatta bu yazılardan birisi için 2-3 gün vaktimi ayırmıştım. Kaç tane makale okuduğumu da hatırlamıyorum. Site sahibine mail attım cevap yok. Yazıya yorum attım cevap yok. En son Facebook üzerinden ulaştım. Durumu anlattım. Bana gelen cevaba bakın: ”istediğim gibi yayınlarım.” Böyle cevabı veren bir kişiyle uğraşılmayacağını anladığım için nefesimi boşa harcamaktan vazgeçtim. Yine de Google’a şikayet ettim.

Blog yazarı olmak bu kadar kolay mı? Kopyala yapıştır ile bir yere varılamayacağı hakkında onca makale var. Bu saygısızlar hiç mi denk gelmiyor bunlarla. Gerçi onların blog yazılarını okumakla gibi huyları yoktur. Onların sadece ”kopyala ve yapıştır” ı çalışıyordur. Ne diyeyim Allah ıslah etsin. Kolay yoldan birilerinin emeğini çalarak bir yere gelmeye çalışmak ülkemizin her konuda sorunudur. Blog yazılarımızı çalmışlar çok mu? (Bu arada biraz önce bahsettiğim site çöktü herhalde. Siteye girince yapım aşamasındadır diyor. Ahım mı tuttu ne:D)

Güncel Bilgi: Site sahibi sitesini kapatmış. Mail gönderdi.

Canla başla çalışan tüm blog yazarı arkadaşlarıma başarılar. Allah yolunuzu açık etsin.