ofpof ile makale yazarak para kazanmak

Ofpof.com

Bir önceki yazımda ofpof.com’da yazmaya başladığımı ve bu sistemden nasıl kazanç elde ettiğimi anlatmıştım.  Bazı arkadaşların soruları üzerine ofpof.com’a nasıl kayıt olunacağını ve makale yazarak nasıl para kazanılacağını detaylıca anlatmaya çalışacağım.

OCN – Ofpof Content Network sistemi nedir?

OCN’nin  amacı yazarları, blogger’ları, karikatüristleri, kurumsal firmaları ve gazeteleri bir araya getirmek ve sitenin kazançlarından bir kısmını yazarları ile paylaşmak. Bireysel kullanıcıların yanı sıra gazete ve dergiler için kanallar açılacak ve kanallar sayesinde geniş bir kitleye içerikler ulaştırılacak.

ofpof nedir, nasil calisir

Siteye nasıl kayıt olunur?

Ben size kayıt olma aşamasından itibaren anlatmaya başlayayım. Siteye Facebook Hesabınız ile kayıt oluyorsunuz ve kaydınızın onaylanmasını bekliyorsunuz.

ofpof makale yazarlığı

Siteye nasıl içerik eklenir?

Kayıtınız onaylandıktan sonra yazar bölümünden giriş yapmanız lazım. İlk önce Facebook ile Giriş Yap’a tıklayın. Daha sonradan şifre belirleyeceksiniz. Giriş yaptıktan sonra çıkan sayfa sizin bilgilerinizin bulunduğu ve içerik ekleyeceğiniz paneldir. Bu panelde neler var inceleyelim.

ofpof ekran

İçerik Ekle: Bu kısımdan eklemek istediğiniz içerikleri ekleyebilirsiniz. Yazı ekleme paneli onedio’nun paneline benziyor, kullananlar bilir. İlk önce Kategori‘yi seçmeniz gerekiyor. Sonra bir başlık ve kısa bir açıklama başlığı. Ardından yazınızın görselini ekliyorsunuz. İçeriğinizi ekleyebileceğiniz bir alan var. Oraya yazılarınızı yazabilir, dikkat çekmek istediğiniz yerleri kalınlaştırabilir, altını çizebilir, italikleştirebilirsiniz. Eğer yazınız galeri şeklinde olacaksa görsel ve video ekleyebileceğiniz Galeri Oluştur seçeneği var. Oradan galerinizi oluşturabilirsiniz. Son olarak da en aşağıda bulunan Etiket bölümüne etiket ekliyorsunuz. Yazınız oluşturulduktan sonra onay sürecine giriyor. Yazınız onaylanabilir, iptal edilebilir, düzeltilmesi için geri gönderilebilir; kontrol edin.

ofpof nasil yazi eklenir

Raporlama: Burada hem kazançlarınızı hem de yazılarınızın ne kadar görüntüleme aldığını görebilirsiniz.

Yazılarım: Buradan kabul edilen, iptal edilen ve revizyon bekleyen yazılarınızı görebilirsiniz.

Hesabım: Buradan hesap ayarlarınızı güncelleyebilirsiniz: şifreniz, sosyal medya hesaplarınız, profil resminiz ve ödeme alabilmek için Paypal hesabınız.

Nasıl İçerik Eklerim?: Bu kısımdan da içerikleri nasıl ekleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Profilim: Yazdığınız tüm yazıları kategoriler halinde görebilirsiniz.

İçerik Ekleme Kuralları

  • Eklediğiniz içerikler özgün olmalı. Kopyala yapıştır ile oluşturulan içerikler kabul edilmez.
  • Onaylanan içeriklerin hakkı ofpof.com’a ait olur.
  • Blogunuzdaki bir içeriği ekleyebilirsiniz, fakat o içeriğin blogunuzda indexlenmesi engellenir.
  • Yazılarınıza ziyaretçi çekmek için herhangi bir sosyal medya hesabından yayınlayabilirsiniz. Fakat, yazının tamamını paylaşamazsınız.

Siteye ne tür yazılar eklenebilir?

  • Siteye hemen hemen her konuda yazı ekleyebilirsiniz.
  • Güncel konularda yazarsanız kabul edilmesi kolaylaşır.
  • Siteye yazamayacağınız tek konu: siyaset. Siyasi yazılarınızı buraya yazamazsınız. (En çok sevdiğim yönü de bu zaten.)

ofpof kategori

Siteden nasıl para kazanabilirim?

Sanırım en çok merak edilen konu da bu. Ofpof.com’dan para kazanmak için bir kaç yolunuz var. İsterseniz bunu sitede yazan haliyle ekleyeyim:

– Yazarın yayınlanan bütün yazılarından elde edilen gelirin -kendi direkt ziyaretçisi olsun veya olmasın- 50% payı yazara ödenir
– Yazarın direkt ziyaretçisinin, kendi yazıları haricindeki yazılarda oluşturduğu gelirin ise 25% payı yazara ödenir.

Promosyon

Bu kazanç geliri 31. Aralık.2015 tarihine kadar devam ediyor. Daha sonra uzatılıp uzatılmayacağı siteye kalmış.

  • Bireysel kullanıcıların onaylanan her bir yazısı için 5 TL hesabına yatırılır.
  • Yazılarınız her 1.000 gösterim için 1 TL alır.
  • Güncelleme: Artık her kullanıcıya yazdığı makalelerin kalitesine göre puan veriliyor. Bu puan ile birlikte de para alıyorsunuz. Benim puanım 50 yani makale başı 5 tl para alıyorum. Yeni başlayanlar 1 tl alıyor. Yazılarının kalitesine göre alacakları ücret de artacak. Aşağıdaki görsele tıklayarak örnek yazılarıma ulaşabilirsiniz.

Sitenin ödeme sistemi nasıldır?

  • Ödemeler Paypal ile gerçekleştirilir.
  • 1.000 TL altındaki ödemelerden kesinti yapılır.
  • Ödemeler NET45 sistemi üzerinden yapılır. Yani  ödemelerinizi ay bitiminden 45 gün sonra alabilirsiniz. (örneğin, Eylül kazançlarınızı Kasım’ın 15’de ödenecektir.)
  • Güncelleme: Ekim ayında kazandığım 115 lira hesabıma geçmiştir. Ödemeleri merak eden arkadaşların içi rahat olsun.

Ofpof.com’a nasıl içerik ekleyeceğinizi ve makalelerinizden nasıl para kazanabileceğinizi anlatmaya çalıştım. Umarım ilgilenenler için faydalı olur. Sorunlarınız var ise yorum kısmına yazabilirsiniz. Yardımcı olurum.

Tavsiye makale: blog yazarak para kazanmak

Son Güncelleme: ofpof sitesi kapandı!

2018 – Güncelleme: ofpof artık yazarlarına makaleden para kazandırmıyor. Daha önce yazdığımızı yazılardan görüntüleme üzerinden para kazanabilirken şimdi kazanamıyoruz maalesef. Yani o kadar emek çöpe gitti. İlk başlarda bu sistemin değiştirilmeyeceği söylenirken sistemi kendi çıkarları doğrultusunda değiştirdiler. Siteden para kazanmak için ofpof’un sponsorlu içeriklerini paylaşmanız gerekecek. Yani büyük kitlelere hitap eden sosyal medya hesaplarınız yoksa para kazanmak mümkün değil.