internetten para kazanmak, online para kazan

Ofpof.com Makale Yazarlığı

Geçen hafta farklı blog yazılarını okurken ofpof.com adında bir site ile karşılaştım. Bilenleriniz vardır belki. Bilmeyenleriniz için kısaca bilgi vereyim. Sitenin kurucusu Atilla Yurtseven. Yurt dışında kullanılan bir sistemden esinlenerek açılmış bir site. İlk bakışta onedio benzeri bir site olduğunu söyleyebiliriz. Sitenin kendi yazarları dışında bize de içerik ekleme imkanı veriyor. Genelde dikkat çekici, liste ve galeri halinde makaleler mevcut. Yani çerezlik yazılar, eğlence için yazılmış yazılar… Ya da herhangi bir konu hakkında kısaca bilgi veren yazılar… Onedio’dan farkı makale yazdıkça para kazanmanız ve siyasi konular kabul edilmiyor-şükür ki. Bu iki fark ofpof.com‘u bana sevdirdi açıkçası. Umarım sonradan bozmazlar.

ofpof.com makale

Onedio ne zamandır saçma sapan, genelde cinsellik ile ilgili içerikler, yazılar paylaşarak bir çok kişiyi kendinden soğuttu. Ben de bu kişiler arasındayım. Hiç bir yararı olmayan sadece cinsel arzuları dürtmeye çalışarak ziyaretçi çekme politikası üzerinde ilerlemeye devam ediyorlar. Halbuki ilk zamanlarda böyle değildi. Neyse konumuz onedio, bunedio, şunedio değil.

Ofpof.com, ile makale yazarak para kazanmak hakkında kısaca bilgi vereyim. Hiç bir yerde yayınlanmamış özgün yazılarınızı siteye ekliyorsunuz. Direk siteden alıntı yapacağım:

– Yazarın yayınlanan bütün yazılarından elde edilen gelirin -kendi direkt ziyaretçisi olsun veya olmasın- 50% payı yazara ödenir
– Yazarın direkt ziyaretçisinin, kendi yazıları haricindeki yazılarda oluşturduğu gelirin ise 25% payı yazara ödenir.

Yani yazılarınız bir havuzda toplanıyor ve siteye kazandırdığınız kazancın bir kısmını siz alıyorsunuz. Bu ileriye dönük kazanç sistemi. Yazılarınız biriktikçe kazanmaya başlayacaksınız. Ayrıca sitenin 31 Aralık 2015’e kadar devam edeceği -anlık kazanç- bir promosyon kampanyası var. Her yazdığınız yazıya 5 TL ve yazılarınızın her 1.000 gösterimine 1 TL alacaksınız. Rakamlar gerçekten çok iyi. Bu kazancı sadece 200 kelimelik bir makale oluşturarak elde edeceksiniz. Forumlarda 100 kelimesi 1 TL gibi fahiş fiyatlarda makale alım-satımı yapılıyor. Hem sevdiğiniz konularda yazacaksınız hem de para kazanacaksınız. Sitenin sistemi gerçekten çok güzel.

ofpof network
webrazzi

Ben de boş vaktim olduğu için yazmaya başladım. Şu ana kadar 17 yazı gönderdim bir tanesi kabul edilmedi; hesabımda 100 TL birikti. Ekim ayı kazandıklarımı Aralık’ın 15’inde PayPal üzerinden alacağım. Ödemeyi aldığım zaman bu yazıyı güncellerim. Bu arada bugün itibariyle 3.200 görüntüleme almış yazılarım. Bir haftada bu kadarlık görüntüleme fena değil. Bu şekilde devam ederse ay sonuna kadar 10-15 lira da buradan gelecek.

Yazdığınız yazıları destek almak için sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz ve hakkında kısaca bilgiler verebilirsiniz. Sadece yazılarınızın tamamını herhangi bir yerde paylaşamazsınız. Sosyal medyayı kullanıp yazılarınıza hit çekip kazancınızı artırabilirsiniz. Özellikle takipçi sayısı çok olan blog yazarları için güzel bir yöntem.

Bu yazımda size artı bir gelir kaynağı olacak ofpof.com hakkında bilgi verdim. Bir kaç blog yazarı arkadaşımı da bilgilendirdim ve yazmaya başladılar. Boş vaktiniz varsa değerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum. En azından Aralık’ın sonuna kadar hatırı sayılır kazançlar elde edebilirsiniz.