en cok okunan yazilarim analizi

Blog Analizi

  Blogumda en çok ziyareti alan yazılarımı ara sıra liste halinde oluşturacağımı söylemiştim. İlk listemin yayınlanmasından bu yana 5 aydan fazla zaman geçmiş. O zamandan bu zaman bakalım neler değişmiş, neler aynı kalmış. (Yazılara ulaşmak için başlıklara tıklayın.)

1- Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır?

  Uzun bir süredir Blog Tanıtımı kelimesinde üst sıralara çıkmak istiyordum. Bunun için de bu makalemi hazırlamıştım. Ve sonunda amacıma ulaştım. Google aramalarında 4.sıradayım. Makalemin içeriğine geleyim. Blogunu tanıtmak isteyenler için uygulanması gereken yöntemleri makalemde listeledim: Özgün içerik, tanıtım yazıları, sosyal medya, blog tanıtım siteleri, Webmaster forumlarına üye olmak, misafir yazarlık, benzer bloglara yorum yazmak, çekiliş düzenlemek, blog dostları edinmek ve reklam vermek. Reklam vermek ve tanıtım yazısı hariç diğer tüm yöntemler blogunuzu ücretsiz bir şekilde tanıtabileceğiniz yollar. Bu tavsiyeleri denemenizi öneririm, faydasını göreceğinizden eminim.

blog-tanitimi

2- Blog Tanıtım Sitesi: Blogumu Tanıt

  Blogunuzu tanıtmak için yukarıdaki makalemde size tavsiyeler vermiştim. Bu tavsiyeler arasında ”blog tanıtım siteleri” vardı. Blogunuzu tanıtmak için size önereceğim site Blogumu Tanıt. Blogumu Tanıt’ta başarılı blogların tanıtımı yapmakla birlikte sizin de göndereceğiniz tanıtım yazılarınızı yayınlıyorum. Blogumu Tanıt’ın diğer tanıtım sitelerinden farkı, samimi bir ortam oluşturmaya çalışması. Yani sadece tanıtım yazınızı gönderip ya da blogunuzun linkini burakıp gideceğiniz bir yer değil. Blog yazarları ile birlikte güzel bir ortam kurmaya çalışıyorum. Sağolsun bir çok arkadaşımız da ilgi gösteriyor. Siz de Blogumu Tanıt ailesine buradan katılabilirsiniz.

blog tanitim siteleri

3- Blog Yazarak Para Kazanılır mı?

  Blog yazarak para kazanmak fikri, bazılarının düşündüğü gibi kolay değil ama hayal de değil. Bu makalemde blog açarak para kazanmanın mümkün olduğundan ve para kazanma yöntemlerinden kısaca bahsettim: Google Adsense, banner reklamlar, bumads, tanıtım yazısı, affiliate marketing, backlink satışı, makale yazarlığı. Kaliteli ve özgün içeriği sahip  her blog konusu ne olursa olsun az ya da çok para kazanır. Önemli olan blogunuzu güncellemeniz ve özgün içerik üretmeniz. Blogunuzu da yeteri kadar tanıtırsanız para kazanmanıza engel olacak bir durum yok.

blogdan-para-kazanmak

4- Para Kazanmak İçin Tavsiyeler

  Blog’dan kazanç sağlamanın mümkün olduğundan yukarıda bahsettik. Peki ne yaparsak para kazanabiliriz ya da nelere dikkat etmemiz lazım ki para kazanabilelim? İşte bu sorulara bu makalemde cevap vermeye çalıştım. Blog’dan para kazanmak için öncelikle kaliteli ve özgün içerik üretmeniz şart sonra, blogunuzu güncel tutmanız, sade ve seo uyumlu bir temaya sahip olmanız, sosyal medyayı akıllıca kullanmanız, blog tanıtımı yapmanız, benzer blogları takip etmeniz ve profesyonel bir reklam sayfanızı hazırlamanız gerek. Bu konulara dikkat ederseniz mümkün olduğunca çok kazanırsınız.

kisisel blog para kazanmak

5- Telefon Dolandırıcılığı Hakkında

  Uzun bir süredir telefon dolandırıcıları binlerce kişiye hediye kazandıklarını iddia eden mesajlar atıyorlar veya arama yapıyorlar. Bununla ilgili yazdığım yazıları bir arada topladım ve dolandırıcıların kullandıkları şirket isimlerini (itm hukuk-gempa grupvb.) telefon numaralarını, attıkları mesajları, dolandırılanların yorumlarını paylaştım. Bu makale sayesinde durumu bir toplumsal sorun olarak görüp dolandırıcılardan gelen mesajları yorum olarak yazıyoruz. Bu yorumlar sayesinde bir çok arkadaşımız dolandırılmaktan kurtuldu.

Dünya Medya, Evren Medya Telefon Dolandırıcılığı

6- 120.000 Ziyaretçiye Nasıl Ulaştım?

  Blogumu açtığım zamanları düşünüyorum da, çok büyük bir yol katettim. Tek tük ziyaretçi gelirken şimdi 100.000’leri geçti ziyaretçi sayım. Yüzlerce de takipçim var. Hepsine teşekkür ediyorum destekleri için. İki yılını dolduran blogumda geniş bir kitleye nasıl hitap ettiğimi düşündüm kendimce ve bu makale ortaya çıktı. Blog yazarlığında başarılı olmak için nelere dikkat etmek gerekir kendi fikirlerimi sizlere sundum.

120 bin ziyaretciye nasil ulastim