blog yazarak kazanç sağlamak

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog’dan Para Kazanmak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  Bir önceki Blogdan Para Kazanılır mı? adlı yazımda blogdan para kazanmanın mümkün olduğundan ve yollarından bahsetmiştim. Ancak blog yazarak kazanç elde etmek düşünüldüğü kadar kolay değildir. Her ne kadar html, css, web tasarım hakkında bilgi sahibi olmadan kolayca tek kuruş harcamadan blog açabilsek de, sadece blog açmakla para kazanılmıyor. Hangi konu üzerine blog açtıysak, mesela sağlık üzerine, sağlık hakkında yeterli bilgiye sahip olmamız ve kaliteli makaleler yazabilmeliyiz. Par kazanmak için bu kadarı da yeterli değil. Tanınmadan, yeterli ziyaretçiye ve takipçiye sahip olmadan sadece blogumuza içerik girmiş oluruz. ‘’Para kazanmak da ne kadar zormuş’’ diyenleri duyar gibiyim. Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Aşağıdaki maddelere dikkat ettikten sonra para kazanmamak imkansız.

Özgün İçerik

 blogdan para kazanmada özgün içeriğin önemi Blog hakkında en çok üzerine durulan konu özgün içeriktir. Çünkü özgün içerik yazmadan ne başarılı bir blog yazarı olursunuz ne de para kazanabilirsiniz. Özgün içerikten kasıt, sadece daha önce hiç yazılmamış bir konu üzerine yazmak değil tabi ki, yazılmış olan bir konu hakkında kendi cümlelerinizle ve tarzınızla makale oluşturabilirsiniz. Örneğin, şu anda okuduğunuz makale gibi, blogdan para kazanmak üzerine yüzlerce içerik oluşturulmuştur. Bu makalelerin tümünden yararlanabiliriz. Çünkü hepsi farklı kişiler tarafından yazıldığı için, birisinde eksik olan bilgiyi diğerinde bulabilirsiniz. Ben de bu makaleyi yazmadan önce bir çok makale okudum.

Güncellikblogdan para kazanmak güncellik

Blogunuzu güncellemediğiniz sürece reklam teklifi almayı unutun. Ayda bir ya da daha uzun aralıklarla yazı yazarsanız blogunuzhem güncellikten uzaklaşır, hem Google’ın gözünden düşer hem de ziyaretçi kazanamazsınız ve takipçi kazanırsınız. Kendinizi düşünün uzun aralıklar ile yazan bir kişiyi neden takip edesiniz? Zaten blogları pasif sitelerden ayıran özellik de bu. Yolun başında iseniz bir ya da iki ay kadar her gün içerik girmelisiniz, sonra haftad 3 yazı yeterli olur. Örneğin, 4-5 senelik bir blogsanız hafta da bir veya on günde bir yazı yazmanız bile yeterli olacaktır. Blogunuz güncellikten uzaksa eğer para kazanma hayalinizi bir kenara bırakın.

blogdan para kazanmak temaTema/Görünüm

Blogunuzun iç güzelliği kadar dış güzelliği de önemlidir. Blogunuza giren ziyaretçiler eğer sizin temanızdan, menü düzenlemenizden rahatsız olursa, ya da siteniz çok yavaşsa sıkılıp hemen orayı terk ederler. Sade ve gözü yormayan bir tema her zaman en iyisidir. Ayrıca seo açısından da sade bir tema size kazanç getirir. Temanın yanında, menü düzenlemeniz de iyi olmalı. Okuyucular kategorileri ve sayfalarınız kolayca erişebilmeli, istediği alana zahmetsiz ve hızlı bir şekilde geçebilmeli. Bu ayarları yapmazsanız ziyaretçi almanız zorlaşır. Ziyaret almayan bir bloga da reklam alamazsınız değil mi?

Sosyal Medyablogdan para kazanmak sosyal medya önemi

Sosyal medyanın gücü tartışılmaz. Hemen hemen her firmanın sosyal medya hesabı var. Hatta sadece Facebook ve Twitter hesapları yok. Instagram, LinkedIn, Pinterest vb bir çok sosyal mecradan hesapları var. Blogunuza farklı alanlardan ziyaretçi çekebilmek için sosyal medyayı iyi kullanmak gerekir. Fazla ziyaretçi fazla kazanç demek unutmayın.

blogumu-tanit-bannerBlog Tanıtımı

Blog tanıtımı yapmadan adınızı duyurmanız imkansız değil, fakat daha geniş kitlelere hitap etmek için blogunuzu tanıtmanız gerekir. Ne kadar çok kitleye ulaşırsaınz reklam teklifi alma şansınız o kadar çok artar. Ayrıca blogunuza ziyaretçi ve takipçi de kazanırsınız. O yüzden blog tanıtımı çok önemli. Blog tanıtımı yollarını anlattığım yazım için buraya tıklayın.

Reklam Sayfasıblogdan para kazanmak reklam sayfası

Reklam/Sponsor sayfası, reklam teklifi almanız için olmazsa olmazlardandır. Eğer blogunuza reklam aldığınıza dair bir sayfa oluşturmazsanız, reklam verenlerin size ulaşması zor olur. Tabi ki iletişim sayfanızdan size ulaşıp reklam alıp almadığınızı sorabilirler, fakat daha profesyonel bir görüntüye sahip olmak için bu sayfa şart. Ayrıca bu sayfaya ‘’reklam vermek için aşağıdaki email adresine mail atın’’ gibi yazı eklerseniz profesyonel olmaktan çıkarsınız ve bir çok reklam teklifini kaçırırsınız. Daha sonraki yazılarımda ‘’Reklam/Sponsor Sayfası’’ ile ilgili yazı hazırlayacağım.

blog okumanın önemiBlog Okuyun

Blog açtığımıza göre yazmayı seviyoruzdur, zaten hemen hemen her Türk yazmayı sever, fakat okumaz ya da çok az okur. Blogunuza yazı girersiniz ve okunmasını istersiniz. Lakin kendiniz açıpta başka bir arkadaşın blogunu okumazsınız. Böyle yapanlar eminim çoktur. Blog okumayıp da blogunuzun okunmasını beklemek ne kadar doğrudur? Başka blogları takip edin ki eksikliklerinizi görün. Ayrıca reklam alan blogları ziyaret edin: Ne tür reklam almışlar, reklam düzeni nedir, reklam sayfası nasıl? Oradan alacağınız feyz ile blogunuzdan güzel paralar kazanabilirsiniz.