sahaflar ve kitap satimi

Sahaflardan Kitap Alışverişi Yapmak

Sahaflardan Kitap Satın Almak

  Google’da ‘’sahaflardan kitap satın almak, sahaflara kitap satmak’’ aramaları ile bloguma gelenler olduğu için daha detaylı bir yazı düzenleme gereği duydum. Sahaflardaki ortam hoşuma gittiğinden hem de daha ucuza kitap satın alabildiğimden vakit buldukça sahaflara gittiğimi daha önceki yazımda söylemiştim. Hatta başıma kötü bir olay gelmişti, onu da anlatmıştım. Ucuz kitap mı satın almak istiyorsunuz? Kitap kokusu mu duymak istiyorsunuz? O zaman gidin bir sahafa 2.el temiz kitaplardan satın alın (tabi ki bulunduğu bölgede sahaf olmayan, ya da yeterli kitap çeşidi olmayan sahaflar olabilir, sözüm sahafa gitmeye imkanı olanlar için). Tertemiz kitaplar var sahaflarda. Hem de çok ucuz.

  Ben İstanbul’da yaşadığım için sahaf açısından şanslıyım. Örneğin; daha önce Kadıköy’deki Akmar Pasajı’na gidiyordum, fakat kitapçıların çoğu korsan kitap satıyor. Korsan kitapları gördükçe üzülüyorum ve de sinirleniyorum. Hatta bu konu ile ilgili bir kitap grubunda tartışma bile yaşadık. O tartışmadan önce de ”Korsan Kitap” ile ilgili bir yazı hazırlamıştım buradan okuyabilirsiniz. Akmar Pasajı’nı artık pek tavsiye etmiyorum, giderseniz de korsan kitaplara çok dikkat edin. Orijinal 2. El kitap satın alacağınızı söyleyince korsan vermiyorlar. Ayrıca bilmeyenler için diyorum, kitap üzerinde bandrol olsa da o kitap korsan olabilir ki çoğunda da bandrol var. Size tavsiye kitabın kapağına bakın düzgün değilse; kitabın içine bakın baskı hataları var ise o kitap korsandır. Zaten elinize aldığınızda korsan olduğunu hissediyorsunuz. Sahaftan kitap satın almak isteyenler bir kaç tavsiyem var:

  • Sahafa gitmeden önce alacağınız kitapları not edin.
  • Sahafa gelmeden internet fiyatlarına bakın.
  • Gezebildiğiniz kadar sahaf gezin.
  • Kitabın korsan olup olmadığını kontrol edin.
  • Topluca kitap alıp indirim de isteyebilirsiniz.

sahaflardan-kitap-satin-almak

Sahaflara Kitap Satmak:

  Yukarıda sahaflardan kitap satın almak ile ilgili yazdım. Bir de bu işin tam tersi var, sahaflara kitap satmak. Bazen ihtiyaçtan dolayı kitaplarımızı gözden çıkarabiliriz (inşallah böyle bir şeyle karşılaşmayız), bazen de okuyup da beğenmediğimiz kitapları değiştirmek isteriz. Böyle durumlarda sahaflar en iyi çözümlerden gibi. Tabi ki daha uygun koşullarda Facebook kitap gruplarından kitap değişimi yapabilir ya da satabiliriz, fakat kargo ve güven sorunundan dolayı sanırım sahaflar çoğu insanın tercihi oluyor, malesef. Açıkgöz sahaflarla karşılaşırsanız çok az paralara kitaplarınızı satmak zorunda kalabilirsiniz. Bir kaç tavsiyem de sahaflara kitap satmak üzerine olsun:

  • Kitap gruplarından daha uygun fiyata satmayı deneyebilirsiniz.
  • Kitaplarınızda çizik varsa silin, yırtık varsa onarın.
  • Sattığınız kitapların fiyatlarını bilin ya da not edin.
  • Sahafla muhakkak pazarlık yapın.
  • Paraya ihtiyacınız yoksa kitaplarınızın yerine sahaftan kitap alabilirsiniz. Daha karlı çıkarsınız.

  Sahaflara kitap satmak ve sahaflardan kitap satın almak hakkında bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlara fayda sağlar. Eğer yazdığım konu ile ilgili sorularınız, tavsiyeleriniz ya da tecrübeleriniz varsa yorum bırakın. Sizin düşünceleriniz benim için değerlidir.