blog yazarak para kazanmak

Blog Yazarak Para Kazanılır mı?

Ülkemizde giderek yaygınlaşan blog kullanımının ardından internet kullanıcıları arasında, blog yazarak para kazanma hayali kuran çok kişi var. Blog sahibi olup da hatta blog açmayı düşünüp de ‘’Blog açarak para kazanılır mı? Blogdan para kazanmak mümkün mü? Blog yazarak nasıl para kazanılır?’’ gibi sorular ile aklını meşgul etmeyen çok az kişi vardır sanırım. Özellikle internet üzerinden blog kazançları ile ilgili araştırma yapan bir çok kişi, blog açmak ücretsiz olduğu için hemen blog açmaya yelteniyor. Sonra da bir ay gibi (belki daha az) kısa bir sürede blogu ile zengin olmayı bekliyor. Oturup düşündüğünüz zaman bu kadar kısa bir sürede para kazanmanın zor olacağını anlarsınız. Fakat internette kolay yoldan para kazanma ile ilgili, insanları kandıran o kadar çok makale var ki, inananlar da haliyle çok oluyor. Tabi ki blog üzerinden para kazanılabilir. Bu yazımda size az da olsa blogdan para kazanma tecrübelerimi aktaracağım, abartısız ve yalansız.

Tabii blogdan para kazanmak istiyorsanız öncelikle blog açmanız gerekiyor. Bu işlerin içine girmeden, dışarıdan bakarak, araştırma yaparak, önününe neyin çıkacağını neler ile karşılaşağınızı bilemezsiniz… Eğer blog açma konusunda çekinceleriniz var ise, blog açmak başlıklı yazı size çok iyi bir motivasyon kaynağı olacaktır.

İlk önce başlığımızdaki soruyu cevaplayalım: Blog yazarak para kazanılır, kazandım, kazanan blog yazarları da çok. ‘’Peki blogdan nasıl para kazanılıyor?’’ sorusunun cevabı çok da uzun değil, fakat para kazanmak için verilmesi gereken emek çok fazla. Şöyle açıklayayım: Günümüz teknoloji çağında bir bilgiye ulaşmak için interneti kullanıyoruz değil mi? Bir şey mi öğrenmek istedik hemen Google araması yapıyoruz. Ya da bir şey mi satın almak istiyoruz, online marketlerden alışverişimizi yapıyoruz.

Tüketiciler, artık kolay ve hızlı olduğu için internet bazlı tüketim yolunu tercih ediyorlar. Durum böyle olunca şirketlerin çoğu reklam çalışmalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. Velhasıl, şirketlerin reklamlarını görüntüleyebileceği en iyi platformlar da bloglar… İşte böylece blog yazarları, bloglarına aldıkları reklamlar ve çeşitli teklifler sayesinde hatırı sayılır kazançlar elde ediyor. Herhangi birimiz blog açarak ve düzenli olarak makale yazarak para kazanabiliriz. Yine de şunu unutmamak lazım: para kazanmak değil, kaliteli bir blog oluşturmak ve okuyuculara faydalı olmak için yazın. Yazdığınız için de kazanın.

blogdan-para-kazanmak

Blogdan Para Kazanma Yolları Nelerdir?

Blog yazarak para kazanmanın çeşitli yolları var. Aşağıda bu yöntemleri kısaca anlatacağım (para kazanma yöntemlerini açıklayan detaylı makaleleri daha sonra paylaşacağım.) Bazılarını ben de kullandım, kullanmaya devam ediyorum. Ayrıca kullanmadığım reklam türleri hakkında da araştırma yaptım. Sizleri bilgilendirmek istedim.

Tıklama veya/ve gösterim başı ücret ödeyen reklam ağları

En çok para kazandıran yöntemlerden birisidir. Reklam şirketinin farklı türlerdeki reklamlarını sitenize eklersiniz, reklamlara tıklama başı ya da gösterim başı ücret alırsınız. Bazı firmalar hem tıklama hem de gösterim başı ücret öderken bazıları sadece tıklama ya da sadece gösterime ücret ödemektedir. Google Adsense, Wordego, Reklamstore, Adhood, Adnow, Reklambux, Admatic vb. daha birçok reklam ağı var.

Tabi ki içlerinde en baskın olanı Google Adsense. En çok para kazandıran da Adsense reklamları. Diğer reklam ağlarından maalesef çok fazla kazanmanız mümkün değil. Hele çok az ziyaretçi sayınız varsa, bu reklamları blogunuza ekleyerek hem sitenizi yavaşlatmış olursunuz hem de görüntü kirliliği olur. Çünkü 1.000 gösterime 0,01 gibi komik rakamlarda ücret ödemektedirler. Zaten bu şirketler Google Adsense’e kabul edilmeme ya da ban yeme durumlarında alternatif reklam ağı olarak kullanılır.

Google Adsense ile para kazanmak

Tıklama ve gösterim başına blog sahibine para ödeyen sistemdir. Bloglarda, çeşitli sitelerde ve Youtube’da google reklamlarını görüyorsunuz. Blogunuza koyduğunuz Google Adsense reklamlarına her tıklandığında ve gösterim aldığında bakiyenize para yükleniyor.

Google Adsense reklamlarının en önemli özelliği, blogunuzun içeriğine göre reklamların gözükmesidir. Bu sayede çok fazla ziyaretçi kaybetmemiş olursunuz. Ne var ki Google Adsense’e kabul edilmek çok zor. Son zamanlarda getirilen yeni koşullarla birlikte reklam ağına kabul edilmek iyice zorlaştı. Ama ne kadar zor olsa da, bir çok blog yazarı buradan güzel kazançlar kazanıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi tıklama ve gösterim başına ücret ödeyen reklam ağlarının en iyisi Google Adsense.

bloga banner ekleyerek para kazanmak

Bloga banner ekleyerek para kazanmak

Blogumdan yola çıkacak olursak, sağda farklı blog ya da şirketlerin görselini görüyorsunuz. İşte böyle bir banner’ı belli süreler zarfında blogunuza ekliyorsunuz, paranızı alıyorsunuz. Ziyaretçi sayınız ne kadar çok olursa banner tekliflerinden daha fazla kazanabilirsiniz. Ayrıca blogunuza aşırı banner eklerseniz ziyaretçi kaybına uğrayabilirsiniz.

bumads ile blogdan para kazanma

Bumads reklamlarını yayınlayarak para kazanmak

Blog yazarlarının çok fazla kullandığı bir reklam türü. Bumads’e üye olduktan sonra blogunuzun türüne göre alacağınız teklifleri (tanıtım yazılarını) blogunuzda yayınlıyorsunuz. Blog trafiğinizin artması ile üyeliğiniz de yükseliyor, böylece daha fazla para kazanabiliyorsunuz. Detaylı bilgi için tıklayın.

tanitim yazisi ile para kazanmak

Blogda tanıtım yazısı yayınlayarak para kazanmak

Bir ürün, site, şirket veya blog hakkında tanıtım yazısı yazarak ya da size gönderilen tanıtım yazısını blogunuzda paylaşma yoluyla para kazanabilirsiniz. Ben iki yöntem ile para kazandım. Örnek tanıtım yazıları için buraya tıklayın.

makale yazarligi ile para kazanmak

Makale yazarlığı yaparak para kazanmak

Blog yazarlığında kendinizi tanıttıktan ve seo uyumlu makale yazar hale geldikten sonra farklı şirketlerden makale yazmanızı isteyenler olabilir. Belirli site ya da ürün hakkında makale yazıp şirkete gönderiyorsunuz ve paranızı alıyorsunuz o kadar basit. Zor olan kaliteli bir makale yazabilmek. Bunun için bilgi, araştırma, emek, zaman gerek. Bana gelen teklifleri değerlendiriyorum. Size tavsiyem eğer kaliteli makale yazabileceğinizi düşünüyorsanız düşük ücretlere çalışıp da kendinizi kullandırtmayın. Makale yazarak para kazandıran sitelerden birisi de ofpof.com’dur. Ben ara sıra raya yazı gönderiyorum. Site hakkında detaylı bilgi almak için: Ofpof’da makale yazarak para kazanmak adlı yazımı okuyabilirsiniz.

Affiliate marketing ile para kazanmak

Satış ortaklığı. Herhangi bir affliate programına katıldıktan sonra size verecekleri banner veya link üzerinden kazandırdığınız üye ya da satış üzerinden yüzdelik alırsınız. Para kazanma ile ilgili bloglarda ‘’para kazanmanın yolları’’ gibi isimler alındaki kitapları satın almanızı öneren yazılar ve banner’lar ile karşılaşmışsınızdır. Örneğin, ben o kitaplardan birini satın aldım. Blog sahibi yüzdelik olarak bu satıştan hakkını alır.

link satisi ile blogdan para kazanmak

Link satarak para kazanmak

Eğer blogunuz belirli bir seviyeye geldiyse, ziyaretçi ve takipçi sayınız yüksekse (Genelde Pagerank oranı yüksek siteler tercih ediliyor, ama güncel ve kaliteli içerik üreten bir blogsa eğer pagerank o kadar da önemli değil. ) herhangi bir sitenin linkini footer veya sidebar’a eklersiniz ve bunun karşılığında para alırsınız.

Link kısaltarak para kazanmak

Blogunuzdan para kazanma yollarından biri de link kısaltmadır. Birçok farklı link kısaltma sitesinde, herhangi bir makalenizin url’sini kısaltarak yazınızın içine eklersiniz. Okuyan kişi o linke tıkladığında üye olduğunuz reklam ağının sayfası karşınıza çıkar ve 5,10 saniye kadar beklemenizi ister. Daha sonra asıl ulaşmak istediğiniz sayfaya ulaşırsınız. İşte kısalttığınız her linke tıklama aldığınızda para kazanırsınız.

Bu yöntemle her ne kadar para kazanılsa da okuyucularınızı rahatsız edebileceğinden tavsiye etmem. Zaten link kısaltma sistemini genellikle indirme siteleri kullanıyor.

Sonuç:

Bugün size ”Blog’dan Para Kazanmak” hakkında bilgi vermeye çalıştım. Gerek okuduğum makalelerden gerekse blog yazarı arkadaşlarımdan bizzat duyduklarımdan ve tecrübelerimden faydalanarak makalemi oluşturdum. Yazımın özellikle blog yazarlığı yolculuğuna yeni yeni adım atan kişiler için faydalı olacağını düşünüyorum.

Makaleme katkıda bulunmak isterseniz, tavsiye ya da eleştirileriniz varsa yorum bırakabilirsiniz. Ayrıca sizin kullandığınız farklı blog yazarak para kazanma yolları varsa lütfen tecrübelerinizi çekinmeden aktarın.

Blog yazarak para kazanmak isteyenlere tavsiyeler adlı yazımı da okuyabilirsiniz.