game-of-thrones-9-bolum

Game of Thrones 

George R.R. Martin‘in romanından uyarlanan Game of Thrones dizisi, haftaya sezon finali yapacak. Dizinin sevenleri uzun zamandır 5.sezonun çıkmasını iple çekiyordu. Sonunda istediklerine kavuştular. Hızlı bir giriş ile başlayan Game of Thrones, sonraki bölümlerde yavaşladı ve çoğu kişiyi sıkmaya başladı. Çünkü herkes diziden aksiyon bekliyor. Lakin dizinin devam eden bir konusu var, bu yüzden her bölüm aksiyon beklemek, çok da mantıklı değil sanırım. Konu o kadar çok dallanıp budaklanıyor ki -doğal olarak- bazı karakterler daha dizide ortaya çıkmadı. Dizi ülkemizdeki dizler gibi bir buçuk saat olsa belki daha fazla aksiyon, heyecan yaşatabilirler. O yüzden her bölümden heyecan beklemeyin:) (Buradan sonra spoiler içerdiği için bu bölümü izlemeyenler okumasın lütfen)

  Game of Thrones son bölümlere doğru biraz daha hareketlendi özellikle 7.bölüm ile hızlandı ve 8.bölümde tam olarak istediğimizi bulduk. Ak Gezenler ortaya çıktı ve çok büyük olmasa da savaş sahnelerini gördük. Tam kıvamında oldu açıkçası. Son bölümlere doğru hızlanmasaydı eğer, Game of Thrones sevenleri kızacaktı sanırım. Sonunda istenileni verdi yapımcılar.

  Tam dizinin bitmesine 2 bölüm kala, çoğumuzu ”işte bu! Bizim istediğimiz de buydu” dedirten 9.bölüm çıkageldi. Ramsey‘in adamları daha önceki bölümde söylenileni yaptılar ve Stannis‘in karargahındaki erzak çadırlarını yaktı. Ak Gezenlerle yapılan savaşın ardından sağ salim çıkan Jon Snow, yabaniler ile birlikte Kara Kale‘ye ulaştı. Stannis, yanındaki lanet kızıl kadının sözünü dinleyip kızını diri diri yaktı. Bakalım verdiği kurban işine yarayacak mı?

  En büyük heyecan Khaleesi‘nin bulunduğu sahnelerde oldu tabi ki. Daha önceden dövüşleri kabul etmek zorunda kalan Khaleesi, Kraliçeleri olarak dövüşleri izlemeye gitti. Dövüşler devam ederken, Khaleesi’nin arkasında ve halkın içinde maskeli adamlar belirdi ve öldürmeye başladılar. Halkı lime lime yaptılar. Khaleesi’yi de zar zor kurtardılar ki, en sonunda Tyrion‘un da bulunduğu grup maskeli adamların çemberi içinde kaldı. Tam o sırada Khaleesi gözlerini kapattı-ejderhalarını mı çağıracaktı, yoksa ölümü mü kabullenmişti- kaçan ejderhası Dragon geldi ve maskeli adamları kızartmaya başladı. Her ne kadar ateşiyle çoğu maskeliyi öldürse de üzerine yağan mızraklardan nasibini alan ejderhanın yardımına annesi Khaleesi koştu. İç güdüsel oldu sanırım, Khaleesi oğlu Dragon’un üzerine çıktı ve ”Uç” dedi.(Daha önceki sahnelerde The Dance of Dragons efsanesinden bahsedilmişti, efsane gerçek oldu) Ejderha da annesini kaptığı gibi havalandı. Bu sahne çoğu kişiyi etkiledi sanırım. Keşke Khaleesi ben olsam, keşke benim de ejderham olsa diyenlerin seslerini duyuyorum:)

  Game of Thrones beklenileni yaptı ve hepimizi memnun etti. İçimizi ferahlattı. Daha da güzel sahneleri göreceğimizi bize haber etti. Bakalım dizinin son bölümünde ne olacak? Nasıl bir süprizbizi karşılayacak. Umarım 9.bölümden daha iyi olur. Hazırladığım gif resimlerini de ekliyorum.

Game of Thrones Son Sahne Game of Thrones Son Sahne Game of Thrones Son Sahne Game of Thrones Son Sahne