sigorta-dolandiricilari
(görsel: sanliurfa.com)

Hayat Sigortası Dolandırıcılığı

Daha önceki Dünya Medya Hediye Kazandınız adlı yazımda, bazı dolandırıcıların ”hediye kazandınız, 1750 liralık hediye çekiniz var” gibi mesajlar attığını ve vatandaştan nasıl para koparmaya çalıştığını anlatmıştım. Çeşitli numaralardan arayıp insanları rahatsız etmeye devam ediyorlar. Farklı bir dolandırıcılık sistemleri daha varmış haydutların bugün öğrendim: Hayat sigortası borcunuz var, ödemeniz gerekiyor.”

  Biraz önce 0850.333.42.50 nolu numaradan aradılar. ”Hayat sigortadan arıyorum, geçen sene kayıt olduğunuz sigortanın tarihi doldu. İptal etmek istiyor musunuz? Eğer iptal etmezseniz sigortanız güncellenecek ve 800 lira ödeyeceksiniz. İptal etmek için de 349 lira olan borcunuzu ödemeniz gerekiyor” dediler. Ben sigorta yaptırmadığı söyledim fakat. Kredi kartım üzerinden hayat sigortaya ödeme talimatı göndermişim sözde. Peki dedim ilk önce bankayı arayıp sormam gerekiyor dedim. Bankanın bu konu hakkında bilgi sahibi olmayacağını, eğer iptal etmek istemiyorsam yeni sözleşmeyi başlatacağını ısrarla bir kaç kere söyledi.

  Ben de bankanın eğer kredi kartımı sigorta işlemi için yönlendirmişsem bankanın nasıl haber olamayacağını söyledim. Telefon dolandırıcılığının kol gezdiği bu dönemde kredi kartı bilgilerimi telefon üzerinden veremeyeceğimi söyledim. Yine beni tehdit etti. ”Bakın beyfendi biz cep telefonundan aramıyoruz, numaraya bakın devlet garantili bir numara. O zaman ben sigortanızı güncelliyorum, 800 lirayı ödersiniz” dedi ve telefonu kapattı.

Ben de yine de teyit amaçlı Anadolu Sigorta’yı aradım. Böyle bir kaydımın olmadığını, zaten eğer bir ödeme yapılacaksa telefon üzerinden yapılmayacağını gereken belgelerin adresinize gönderilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca internet üzerinden yaptığım araştırmada bir kaç farklı kaynakta ‘‘Sigorta Borcunuz Var” diyerek dolandırılan ve dolandırılmaya çalışanların olduğunu anladım. Allah akıl fikir versin bu insanlara ne diyeyim. Sizin başınıza da böyle bir şey geldiyse arayan numarayı da ekleyerek aşağıya bir yorum yazabilirseniz sevinirim. Kimsenin canı yanmasın.