yabanci-dizi-izlemek

Tavsiye Yabancı Diziler

Yabancı Diziler vs. Yerli Diziler yazımda yerli diziler ve yabancı diziler arasında kıyaslama yapmıştım. Yabancı dizilerin daha başarılı olmasına üzüldüğümü söylemiştim. Hala da öyle düşünüyorum. Yabancı dizi izlemeyi çok seviyorum. Bu yazımda o yüzden izlediğim yabancı dizileri paylaşacağım. Yeni diziler izlemeye başladıkça eklemeler yapacağım. Yabancı dizi tavsiyeleriniz olursa yazabilirsiniz. Dizilere daha sonraki yazılarımda daha da açık yorumlar yapacağım. Şimdilik kısaca dizileri tanımladım.

1- Davinci’s Demons: Davinci’nin 25 yaşındaki hayatını anlatır. Yaşadığı sorunları insanüstü zekasını kullanarak halletmeye çalışır.
2- Fringe: İki paralel evren arasında yaşanan farklı olayları anlatan bir dizi.
3- Game of Trones: Adından da anlaşıldığı gibi yazların ve kışların yıllarca sürdüğü bir dünyada taht oyunlarını anlatan bir hikaye.
4- Hannibal: Kurbanlarını soğukkanlılıkla yemek yapan bir psikiyatr ve onu yakalamaya çalışan, özel bir güce sahip FBI ajanının hikayesini anlatıyor.
5- Heroes: Sıradan ama farklı güçlere sahip bir çok insanın dünyayı kurtarma çabasını anlatır.
6- Lost: Dizide uçak kazası sonucu bir adada mahsur kalan insanların hayatta kalma mücadelesi anlatılmaktadır.
7- Person of Interest: İki kişilik bir ekibin kendi tarz ve yöntemleriyle suçluları durdurma çabasını anlatıyor.
8- Penny Dreadful: Dracula ve Dr. Frankenstein gibi edebiyatın korkulu karakterlerinin bir arada olduğu bir korku dizisi diyebiliriz.
9- Prison Break: Masum olduğu halde hapse düşen ağabeyini hapisten kaçırmaya çalışan bir mimarın hayatı anlatılır.
10- Supernatural: Annelerinin doğaüstü bir varlık tarafından öldürülmesi üzerine tüm hayatları değişen iki kardeşin hikayesini anlatan fantastik bir dizi.
11- Spartacus: M.Ö 70’li yıllarda Roma İmparatorluğu’nda Trakyalı bir kölenin başlattığı bir hikayeyi anlatır. Gerçek bir hikayeden esinlenilmiştir.
12- The Lost Room: Dizi bir oda ve içinde bulunan olağanüstü eşyalar etrafında dönen bir hikayeyi anlatan mini bir dizi.
13- The Mentalist: İnsanların düşüncelerini kıyafetlerinden ve davranışlarından çözebilen ve sonrasında cia için çalışan birinin hayatını anlatır.
14- The Originals: Yıllarca birlikte olan fakat daha sonra aile bağları kopan bir vampir ailesinin hikayesi anlatılır.
15- The Walking Dead: Dünyayı zombiler ele geçirir ve baş roldeki kasaba şerifi ailesini kurtarmaya çalışır.