wordads

WordAds

Ücretsiz WordPress kullanan benim gibi bir çok blog yazarınn en büyük sıkıntılarından birisi javascript kodlarını blogumuza ekleyemememiz. Tema ve blog üzerinde yeterli değişiklik yapamamak gerçekten çok can sıkıcı. Blogu biraz daha profesyonel hale getirmek istiyoruz, fakat bu mümkün değil. O zaman diyeceksiniz ki neden hala WordPress kullanıyorsun? Yazılarını Blogger’a taşı ve kurtul bu dertten. Bunu ben de düşündüm, fakat WordPress’e o  kadar çok alıştım ki, WordPress’ten vazgeçemiyorum.

Diğer blogum blogumutanit.com‘da Blogger altyapısını kullanıyorum, ama bana aynı tadı vermiyor. 2013’ten bu yaban burada yazıyorum ve bir çok takipçim var. Ayrıca kişisel blogumun indexlenme hızı da beni gerçekten tatmin ediyor. Bazı yazılarım Bogger altyapısını kullanan bir çok blogdan daha iyi indexleniyor ve üst sıralara çıkıyor. İşte bu sebeplerden dolayı WordPress altyapısını kullandığım kişisel blogumdan vazgeçemiyorum.

Ücretsiz WordPress’in dezavantajlarından birisi de Google Adsense, Reklamstore, Wordego gibi reklam ağlarından reklam alamamak. Blog yazarken bir yandan da bu işten kazanç sağlamak, mutluluk verici. Tabi ki reklam konusunda aşırıya kaçmamak ve okuyucuları rahatsız edici reklamlar yayınlamamak gerek bunu da hatırlatmakta fayda var.

wordpress wordads nedir

Her ne kadar ücretsiz WordPress altyapısını kullanan bloglara Google Adsense tarzı reklam ağlarının reklamlarını ekleyemesek de WordPress’in kendi reklam ağı olan WordAds ile blogunuza reklam alabilirsiniz. Uzun süredir güncelleme almayan reklam ağı 2 Kasım’da yeni sürümü Wordads 2.0’ı kullanıcılarına sundu. Yeni sürüm ile birlikte daha fazla reklam verene ulaşılmış ve reklam ücretleri de düzenlenmiş.

Yaklaşık bir ay önce ben de WordAds‘e başvurdum, fakat yeni kullanıcı almadıklarını söylemişlerdi. Yeni güncelleme ile benim başvurum da kabul edilmiş. Şimdi kısaca WordAds hakkında bilgi vereyim.

WordAds Nedir?

2012 Ocak ayından itibaren WordPress kullanıcılarına sitelerinden kazanç elde etmelerini sağlamak için hizmet vermektedir. WordAds sistemi ile bloglarda reklamlarınıı yayınlayabilir hem de reklam verenlerin reklamlarını yayınlayarak para kazanabilirsiniz. On binlerce WordAds kullanıcısı bloglarından para kazanıyor. WordAds reklamları bir çok farklı dilde reklam yayınlıyor. Ayrıca mobil destekli reklamları ile mobil reklam ağlarından da kazanç sağlayabiliyorsunuz.

WordAds’ a Nasıl Başvurabilirim?

Yukarıda kısaca WordAds sistemi ile ilgili bilgi verdim. Şimdi bu reklam ağına asıl başvuracağınızı anlatmaya çalışayım.

WordAds’e başvurabilmeniz için sitenizin domaini olması lazım. WordPress.com uzantılı siteler kabul edilmiyor. O yüzden ya benim gibi WordPress’in 18 dolara sunduğu domain hizmetinden yararlanırsınız ya da herhangi bir firmadan domain alıp blogunuza yönlendirebilirsiniz.

Domaininzi aldıktan sonra WordPress Yöneticisi’ne girin. Ayarlar’dan Adcontrol‘e tıklayın. Aşağıdaki görseldeki kısım karşınıza çıkacak. Tıklamanız gereken kısmı kırmızı okla işaretledim. Oraya tıkladıktan sonra kolayca kayıt işlemini halledebilirsiniz.

ad control wordpress

Kaydınız onaylandıktan sonra WordPress panelinde Ayarlar kısmına geldiğinizde WordAds bölümünü göreceksiniz. Aşağıdaki görseldeki kısıma ulaşmış olacaksınız. Settings yani ayarlar bölümünde bilgilerinizi doldurmanız gereken bir kaç bölüm var:

wordads panel

  • Reklamları göster: Her ziyaretçi kutucuğunu işaretleyin.
  • Paypal Adress: Paypal’a kayıtlı email adresinizi yazın.
  • Bu sitenin sahibi kim?: An individual’ı seçin (bireysel kullanıcılar için)
  • Amerika’da yaşayan bir Birleşik Devletler vatandaşı mısınız?: Durumunuza göre Evet ya da Hayır’ı seçin.
  • WordAds Kullanım Koşullarını okudum ve kabul ediyorum‘u tıklayın ve değişiklikleri kaydedin.

Bu işlemleri hallettikten sonra yapacağınız tek şey beklemek:) Kazançlarınızı da Earnings bölümünden görebilirsiniz. Kazançların gözükmesi için bir kaç hafta beklemek gerekiyor. Benim de hala kazançlarım gözükmüyor. Gözükmeye başladığı zaman yazıyı güncelleyeceğim. (aşağıdaki görsel temsilidir.) Ayrıca Wordads uyumlu temalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://wordpress.com/themes/filter/wordads

Wordads, Google Adsense gibi tıklama ile değil impression-yani görüntülenme- ile kazanç sağlıyorsunuz. Ödemenizi, 100$ ‘a ulaştıktan sonra Paypal üzerinden alabiliyorsunuz.

Güncelleme: İlk zamanlarda az kazançlar veren Wordads, artık eskisine nazaran daha iyi kazançlar sunuyor. Aşağıda son 5 aylık kazançlar mevcut. Tek sıkıntı ödemeler sadece paypal üzerinden yapılıyor. Türkiye’de paypal kullanılmadığı için yurt dışındaki bir arkadaşınız vasıtasıyla paypal hesabı açtırıp, webmaster forumlarında bozum işlemini gerçekleştirebilirsiniz. (Şu ana kadar 182 dolar kazanç elde ettim)

wordads kazanc tablosu

Bugün size ücretsiz WordPress kullanıcıları için bloglarından para kazanmalarını sağlayacak reklam ağı WordAds hakkında bilgi verdim. Aylık tatmin edici hite sahip bir blogunuz varsa başvurmanızı öneririm. Umarım faydalı olmuştur. Ayrıca blogunuzdan para kazanmak hakkında yazdığım yazımı okuyabilirsiniz: Blog Yazarak Para Kazanmak için Tavsiyeler